Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z sosem kolendrowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Cytrynowy kurczak z sosem kolendrowym. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 2,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 41g białka, oraz 20 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, mieloną kurkumę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Dziś Kolacja: Cytrynowa Ciecierzyca Stir-Fry, Kolacja: Mahi Mahi z sosem kolendrowym, oraz Dziś Kolacja: kurczak w sosie z pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w szerokim, ciężkim garnku na średnim ogniu. Brąz kawałki kurczaka w jednej warstwie, gotowanie w partiach, jeśli to konieczne, po obu stronach.
Wyjąć łyżką szczelinową do miski.
Czosnek włożyć do gorącego oleju, a po chwili, gdy zmieni kolor na złoty, dodać pastę imbirową. Smażyć przez dodatkową minutę, następnie dodać zielone chili, cayenne, kminek, kolendrę, kurkumę i sól. Gdy przyprawy gotowane razem przez kilka chwil i smaki zaczynają się żenić, dodać kolendrę.
Jak kolendra zaczyna więdnąć, nadal mieszać, a następnie dodać kawałki kurczaka, każdy zgromadzony sok w misce i 2/3 szklanki wody z sokiem z cytryny. Przykryć, obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować przez 25-30 minut, obracając raz, aż kurczak będzie miękki. Odsączyć i gotować dalej, aby zagęścić sos, jeśli to konieczne, i smak soli i soku z cytryny.