Dynia Chile Vichyssoise
Dynia Chile Vichyssoise może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, por, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest dobre. Podobne przepisy to Ancho Chile Pumpkin Pie, Pestki dyni z czosnkiem i Chile, oraz Kremowe pestki dyni i zielone Chile Posole.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Poema Cavan Extra Dry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Poema Cava Extra Dry]()
Poema Cava Extra Dry
Pokazuje ostre aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne smaki owocowe w ustach ze śladem słodyczy, która jest dobrze zrównoważona przez kwasowość.Świetne aperitif, to wino pasuje również do przystawek i pikantnych tart.