Dymny Indyk Chili
Dymne chili z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 57g białka, oraz 21 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka proszku ancho chile, cebula, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj dymno-słodkie chili z indyka, Słodkie i dymne domowe indycze Chili, oraz Dymny i słodki Indyk Chili {bezglutenowe} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej. Doprawić indyka solą i pieprzem; gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 15 protokół.
Dodać czosnek i cebulę do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 10 protokół.
Dodaj ancho i chipotle chile proszków, kminek i goździki i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Dodać pomidory i wodę; doprowadzić do duszenia.
Indyka wrzucić do zapiekanki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości, o 2 godziny.
Przełożyć indyka na talerz i lekko ostudzić. Wyrzucić kości i skórę i pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Dodaj squasha i indyka. Dusić na małym ogniu, aż squash jest tender, 15 protokół.
Dodać fasolę i poblanos. Doprawić solą i pieprzem. Chochla 1 szklanka chili do miski. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, aż się rozpuści, a następnie wmieszać chili z powrotem do zapiekanki. Dusić przez 5 minut, następnie podawać w kubkach lub miseczkach.
Podawać z: liśćmi kolendry, niskotłuszczową kwaśną śmietaną i chlebem kukurydzianym.
Uwagi: jedna porcja: 398 kalorii, 2 GM tłuszczu całkowitego, 0 GM tłuszczów nasyconych, 42 GM węglowodanów.