Dwie Miski Lasagne W Tygodniu

Dwie Miski Lasagne W Tygodniu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj dwie miski lasagne z sosem w ciągu tygodnia. Jedna porcja zawiera 1112 kalorii, 45g białka, oraz 54g tłuszczu. Za 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, parmigiano reggiano, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, możesz podążać za tym daniem głównym z Pinot Noir Brownies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Miseczki z soczewicy w tygodniu z Ragoutem z cukinii i winegretem bazyliowym, Lasagne Ravioli W Tygodniu, oraz Lasagna Toss dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzej duży garnek wody do wrzenia, słonej wody i ugotuj makaron do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Podczas gdy woda z makaronu się zagotuje, rozgrzej oliwę z oliwek w średnim garnku na średnim ogniu, dodaj pancettę i Renderuj 2 do 3 minut, a następnie dodaj mięso i rozbij, gdy się zrumieni. Gdy mięso zacznie karmelizować i nabierze ładnego brązowego koloru, 4 do 5 minut dodaj marchewkę, cebulę, 2 ząbki czosnku, ziele angielskie, sól i pieprz oraz liść laurowy. Gotuj jeszcze 3 do 4 minut, aby zmiękczyć kawałki cebuli i marchwi, następnie dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj przez 2 minuty, następnie dodaj wino i gotuj przez 1 minutę, a następnie dodaj wywar i zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WodaWoda
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Liście LauroweLiście Laurowe
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
MarchewMarchew
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SOSSOS
StadoStado
MięsoMięso
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Podczas gotowania czerwonego sosu pokrój pozostały cały ząbek czosnku i natrzyj nim wnętrze średniego garnka do sosu. Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki CałeGoździki Całe
SOSSOS
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj mąkę i wymieszaj około minuty, a następnie ubij mleko i doprowadź do bańki, zmniejsz ogień, a następnie dopraw sos solą, pieprzem i gałką muszkatołową, zagęść 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wymieszaj makaron z białym sosem i 1/2 szklanki startego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MakaronyMakarony
SOSSOS
7
Podawaj makaron w pojedynczych miseczkach i posyp chochlą sosu mięsnego na środku miski do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
8
Udekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn