Dwa razy pieczone ziemniaki z kozim serem

Dwa razy pieczone ziemniaki z kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj dwukrotnie pieczonych ziemniaków z kozim serem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 17 fanów. Jeśli masz mączne ziemniaki, pojedynczą śmietanę, kozi ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dwa Razy Pieczone Ziemniaki Z Kozim Serem, Dwa razy pieczone ziemniaki z kozim serem i szczypiorkiem, oraz Dwukrotnie Pieczony Kozi Ser-Ziemniaki Truflowe.

Instrukcje

1
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Nakłuj każdego ziemniaka kilka razy widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
3
Wstawić do piekarnika i gotować przez 1 godz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjąć z piekarnika i, za pomocą ręcznika do ochrony rąk, przeciąć je na pół wzdłuż. Użyj łyżki i wyjmij miąższ, pozostawiając wystarczająco dużo skóry i mięsa, aby utworzyć skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Połówki ziemniaków ułożyć, pokroić bokiem, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Posmaruj trochę roztopionym masłem, a następnie grilluj przez 3-5 minut, aż zacznie chrupać. W międzyczasie miąższ ziemniaka rozgnieść 100 g koziego sera, resztki masła i śmietany, a następnie dobrze przyprawić. Łyżka trochę zacieru z powrotem do każdej skorupki ziemniaka, a następnie top z plasterkiem koziego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Umieścić pod grillem i gotować przez 5 minut, aż złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn