Dwa razy pieczone młode ziemniaki
Dwa razy pieczone młode ziemniaki to danie na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie . Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 40 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup ser Monterey Jack, śmietanę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Pieczone słodkie ziemniaki w maśle brązowym , Pieczone ziemniaki dwa razy i Pieczona wołowina peklowana z podsmażaną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Skrop ziemniaki oliwą i wrzuć je do środka. Piecz, aż ziemniaki będą miękkie, a skórka lekko chrupiąca, 20 do 25 minut.
Za pomocą łyżki lub małej chochli wyjmij środek ziemniaka, pozostawiając niewielki margines.
Do wydrążonych ziemniaków dodaj Monterey Jack, serek śmietankowy, śmietanę, szczypiorek, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Rozgnieć, aż mieszanka będzie całkowicie gładka. Spróbuj i dodaj więcej soli, jeśli to konieczne.
Nałóż mieszankę do skorupek ziemniaków. W tym momencie możesz je przykryć i schłodzić do czasu kolacji. Gdy będziesz gotowy, upiecz ziemniaki w piekarniku, aż będą złocistobrązowe na wierzchu.