Duży, Solony Herby Turcja

Duży, Solony Herby Turcja
Duży, solony Indyk Herby może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1070 kalorii, 112g białka, oraz 49g tłuszczu. Za $4.03 za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę czosnkową, wywar z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Pełnoziarniste Rafinowane Bez Cukru Ciasteczka Cukrowe jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 39 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Pancetta-owinięta pierś z indyka z farszem z cytryny i orzeszków piniowych herby, Pasta z twarogu czosnkowo-ziołowego i kanapka z indykiem Herby, oraz Solony Cały Indyk.

Instrukcje

1
Połącz 2 galony wody z solą, cukrem, cebulą, marchewką, selerem, czosnkiem, rozmarynem, szałwią, nasionami kolendry, nasionami kopru włoskiego, liśćmi laurowymi i pokruszoną czerwoną papryką w pojemniku wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie składniki i indyka. Wymieszaj, aby połączyć. Zanurz indyka w solance i wstaw do lodówki na 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
W noc przed upieczeniem ptaka wyjmij go z solanki i osusz ręcznikiem papierowym. Zrób masło ziołowe: w małej misce wymieszaj masło, rozmaryn, szałwię i trochę soli. Palcami ostrożnie przesuwaj się pod skórą indyka, aby oddzielić go od piersi i nóg. Masuj masło pod skórą, a następnie na całym ptaku. Działa to jak balsam do opalania, tworząc piękną, chrupiącą brązową skórę. Zawiąż nogi indyka sznurkiem, aby ptak był ładny i zwarty, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Na patelni do sosu połącz cebulę, marchewkę, seler, czosnek, wiązkę tymianku i liście laurowe. Dopraw solą. Połóż indyka na wierzchu warzyw i włóż do lodówki na noc bez przykrycia. Tak, zgadza się...odkryte. Dzięki temu skóra indyka wyschnie, co stworzy wspaniałą brązową chrupiącą skórkę. Teraz kilka twoich prac przygotowawczych jest na uboczu, więc wszystko, co musisz zrobić jutro, to wrzucić indyka do piekarnika!
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wlej wino do brytfanny i włóż indyka do gorącego piekarnika na 35 do 40 minut lub do momentu, gdy pięknie się zrumieni. Zmniejsz ogień do 350 stopni F. podlać sokami z patelni i obracać patelnię co 30 minut przez pozostałą część czasu gotowania; pomyśl 17 minut na Funt...ty policz. Jeśli Indyk zacznie być zbyt brązowy, obłóż go luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Wyjmij indyka z piekarnika, gdy termometr z natychmiastowym odczytem zarejestruje 165 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części uda. (Upewnij się, że termometr nie dotyka kości.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Przełóż na blachę do pieczenia z obramowaniem, przykryj folią i odstaw na co najmniej 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Przygotuj sos: za pomocą Sitka odcedź warzywa z soków z patelni nad dużą miską i pozwól, aby tłuszcz urósł do góry. Wyrzuć warzywa. Odtłuść tłuszcz z soków z patelni, dodaj go do dużego rondla i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Ubij mąkę i gotuj, aż uzyska konsystencję mokrego piasku, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Ubij soki z patelni i wywar z mąki. Doprowadzić do wrzenia i zredukować do wrzenia. Gotuj, aż będzie gęsta, 10 do 15 minut. W razie potrzeby posmakuj i dopraw solą. Pokrój indyka i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Zdjęcia: David Malosh

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa6słonina wieprzowasłonina wieprzowa2marchew, pokrojona w kostkęmarchew, pokrojona w kostkę2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera pokrojone w kostkężeberka selera pokrojone w kostkę3(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera pokrojone w kostkężeberka selera pokrojone w kostkę2Średnia żółta cebula, posiekana(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona kolendrynasiona kolendry1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2Spód: okruszki z herbatników grahambułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekany świeży rozmaryndrobno posiekany świeży rozmaryn2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana świeża szałwiadrobno posiekana świeża szałwia1cała cebula czosnkowa, przecięta na pół równocała cebula czosnkowa, przecięta na pół równo4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna2cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1małe bułeczkibezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą1małe bułeczkiKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cmKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cm791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu8gałązkitymianek, związany sznurkiemtymianek, związany sznurkiem7kgsświeży Indyk (szyja i podroby odrzucone)świeży Indyk (szyja i podroby odrzucone)227papryka habanero(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W39 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia44
Magazyn