Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duńskiego bochenka i wypieku chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo. Ten przepis służy 16 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. 29 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mocnej mąki pełnoziarnistej stoneground, potrząsanie solą, oliwą z oliwek i garścią innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Julekage (Duński Bożonarodzeniowy Chleb Owocowy), Reuben Danish, oraz Duńska Czerwona Kapusta.
Instrukcje
Mąkę, drożdże i sól wymieszać w dużej misce, a następnie dodać wodę. Wymieszaj, aby uzyskać szorstkie, lepkie ciasto, a następnie do konsystencji owsianki. Na tym etapie ciasto powinno być lepkie i mokre, jeśli nie jest, dodaj odrobinę wody.
Wymieszać ręką przez 10 minut.
Zawartość miski wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez około 10 minut, rytmicznie rozciągając ciasto od siebie, a następnie składając je z powrotem na siebie. Chodzi o to, aby rozciągnąć i rozwijać gluten w cieście, a nie pobić z niego żywe dni. Ciasto stanie się mniej lepkie i łatwiejsze w obsłudze podczas ugniatania. Im bardziej wilgotne ciasto, tym bardziej seksowny chleb.
Gdy ciasto jest gładkie i elastyczne, albo rozciągnąć go pop składniki w jeśli robisz moje bochenki z pesto i koziego sera i tworzą w piłkę, lub jeśli robisz zwykły chleb, po prostu tworzą go prosto w piłkę. Zalać olejem i wrzucić do czystej miski. Przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu, aż podwoi się jej rozmiar, powinno to potrwać około 1½ godziny.
Uformować ciasto na bochenki i pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 45 minut.
Ostrożnie przenieś podniesione bochenki na tacę, pokrój wierzchołki ostrym ząbkowanym nożem i włóż do piekarnika.
Piec 45 minut w temperaturze 220C / 200C fan / 218° / gas 7, aż ciasto będzie dobrze zabarwione, a Bochenek brzmi pusto, gdy dotkniesz spodu Ostro palcami.
Nie jedz ciepło, chleb jest jeszcze gotowanie, poczekaj, aż ostygnie, a następnie jeść. Jeśli nie jest całkiem ugotowany, włóż go z powrotem do piekarnika na 20 minut w temperaturze 175 ° C.