Duńska czerwona kapusta
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i laktoovo-wegetariańskich do swojej kolekcji, duńska czerwona kapusta może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 117 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Sprawdza się dobrze jako niedrogi dodatek. Jeśli masz pod ręką sól, sok żurawinowy, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 58% , to danie jest całkiem dobre. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Traditional Danish Kringle - From Denmark , Guf" Danish Ice Cream Topping i Aebleskiver Danish Pancakes .
Instrukcje
Usuń zewnętrzne liście kapusty i wyrzuć.
Pokrój ćwiartki kapusty; usuń i wyrzuć białą łodygę. Pozostałą kapustę drobno posiekaj.
Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj kapustę w roztopionym maśle, aż lekko zmięknie, 2 do 3 minut.
Polej kapustę octem i wymieszaj.
Dodaj sok żurawinowy i cukier do garnka. Dopraw mieszankę kapusty solą.
Zmniejsz ogień do małego, przykryj garnek i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie całkowicie miękka, zajmie to od 60 do 75 minut.
Jeśli potrawa jest cierpka, pod koniec dodaj więcej cukru.