Duszony szpinak kokosowy z ciecierzycą i cytryną

Duszony szpinak kokosowy z ciecierzycą i cytryną
Duszony szpinak kokosowy z ciecierzycą i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 530 kalorii, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.49 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz suszone pomidory, liście kolendry, szczyptę płatków pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hiszpański Szpinak Duszony Z Ciecierzycą, Duszony kurczak Indyjski z ciecierzycą i szpinakiem, oraz Curry Kokosowe ciecierzyca i szpinak.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim garnku (takim jak holenderski piekarnik), rozgrzać olej lub ghee na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości i zaczyna brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj czosnek, starty imbir, suszone pomidory, Skórka z cytryny i czerwoną paprykę, jeśli używasz. Gotuj, aż czosnek będzie pachnący, 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Dodać ciecierzycę i zwiększyć ogień do wysokiej. Gotować, aż ciecierzyca zaczynają się złoty, 3-4 protokół. Często mieszaj, aby zapobiec poparzeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
5
Dodaj szpinak do garnka (być może będziesz musiał dodawać go partiami, aż będzie wystarczająco dużo miejsca), następnie dodaj sok z cytryny, mleko kokosowe, sól i zmielony imbir. Doprowadzić do duszenia, i gotować, aż szpinak jest bardzo miękki i ciecierzyca są miękkie, 10-15 protokół. Doprawić do smaku większą ilością soli i soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Podawać z kolendrą i prażonym kokosem z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn