Duszony szpinak kokosowy z ciecierzycą i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 530 kalorii, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.49 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz suszone pomidory, liście kolendry, szczyptę płatków pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hiszpański Szpinak Duszony Z Ciecierzycą, Duszony kurczak Indyjski z ciecierzycą i szpinakiem, oraz Curry Kokosowe ciecierzyca i szpinak.
Instrukcje
1
W dużym, ciężkim garnku (takim jak holenderski piekarnik), rozgrzać olej lub ghee na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości i zaczyna brązowy, o 5 protokół.
Dodać ciecierzycę i zwiększyć ogień do wysokiej. Gotować, aż ciecierzyca zaczynają się złoty, 3-4 protokół. Często mieszaj, aby zapobiec poparzeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
5
Dodaj szpinak do garnka (być może będziesz musiał dodawać go partiami, aż będzie wystarczająco dużo miejsca), następnie dodaj sok z cytryny, mleko kokosowe, sól i zmielony imbir. Doprowadzić do duszenia, i gotować, aż szpinak jest bardzo miękki i ciecierzyca są miękkie, 10-15 protokół. Doprawić do smaku większą ilością soli i soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę