Duszony kurczak z szafranową cebulą, włoskim kuskusem i daktylami

Duszony kurczak z szafranową cebulą, włoskim kuskusem i daktylami
Duszony kurczak z szafranową cebulą, włoskim kuskusem i daktylami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $3.85 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 914 kalorii. Ten przepis służy 7. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś liście tymianku, nasiona kminku, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Jagnięcina z daktylami, morelami i szafranem nad kuskusem, Szafran kurczak i ryż z daktylami, oraz Kuskus z kurczaka marokańskiego z daktylami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grzać nasiona kminku na małej patelni przez kilka minut, aż nasiona uwolnią swój aromat i będą lekko rumiane. Używając moździerza i tłuczku, tłucz je grubo. Powtórzyć z nasionami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Umieść kurczaka w dużej misce z roztrzepanym czosnkiem, tymiankiem, pietruszką, pokruszonym chile, kminkiem, kolendrą i papryką. Używając rąk, wrzucić kurczaka i przyprawy razem płaszcz kurczaka dobrze. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wyjmij kurczaka z lodówki na 30 minut przed gotowaniem, aby osiągnął temperaturę pokojową. Po 15 minutach przyprawiamy kurczaka ze wszystkich stron 1 łyżką stołową i 1 łyżeczką soli oraz dużą ilością pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu przez 2 minuty. Zawirować w oliwie z oliwek i odczekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Umieść nogi kurczaka, skórą w dół, na patelni, i gotować 8 do 10 protokół, aż złoty kolor i chrupiące. (Jeśli twoja patelnia jest zbyt mała, aby wszystkie nogi pasowały, brązuj je partiami, aby ich nie tłoczyć.) Co jakiś czas mieszamy olej i tłuszcz wokół patelni. Odwróć nogi i zmniejsz ciepło do średniego. Gotować 2 minuty na drugiej stronie. Ułożyć kurczaka (w jednej warstwie) w naczyniu do duszenia. Udka kurczaka powinny zmieścić się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wylać część tłuszczu i powrót patelni do smażenia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj cebulę, koper włoski i liście laurowe. Gotować od 6 do 7 minut, często mieszając, aż warzywa będą lekko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodaj pomidory i gotuj kolejne 5 minut, mieszając i skrobając drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
10
Dodaj ocet sherry, białe wino i sherry. Podkręć ciepło do wysokiej i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
11
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
12
Dodać kolendrę i wlać bulion i warzywa na kurczaka, zeskrobując wszelkie warzywa, które spadły na kurczaka z powrotem do płynu. Płyn nie powinien pokrywać kurczaka. Przykryj patelnię bardzo szczelnie folią aluminiową i szczelnie dopasowaną pokrywką, jeśli ją posiadasz. Dusić w piekarniku 1c do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Aby sprawdzić, czy kurczak jest doneness, zdejmij pokrywkę i folię, uważając na parę. Przekłuj kawałek kurczaka nożem do parowania. Jeśli mięso zostanie zrobione, łatwo się wyda i będzie delikatne, ale nie całkiem odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
Podkręć piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Przełożyć kurczaka na blachę do pieczenia i włożyć do piekarnika na kolor brązowy na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Odcedzić bulion do rondla, naciskając na warzywa chochlą, aby wydobyć wszystkie soki. Jeśli to konieczne, zmniejsz bulion na średnim ogniu przez około 5 minut, aby go lekko zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
ChochlaChochla
17
Gorący kuskus ułożyć na dużym ciepłym talerzu. Łyżka szafran cebuli na nim, i układać kurczaka na wierzchu. Kadzi niektóre soki na kurczaka,a na każdej nodze łyżką daktyli.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
SzafranSzafran
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
18
Podawać dodatkowy bulion i daktylowy smaczek na boku.Kuskus Włoski
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
DaktyleDaktyle
19
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
20
Dodać kuskus i gotować 8 do 10 protokół, do miękkości, ale nadal al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
21
Odcedzić kuskus, wrzucić do garnka, wymieszać z masłem, natką pietruszki i szczyptą pieprzu. Smak przypraw.Cebula Szafranowa
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
SzafranSzafran
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
22
Toast nitki szafranu w małej patelni na średnim ogniu, aż po prostu wyschną i staną się kruche. Uważaj, aby nie spalić cennego szafranu. Posmaruj szafran w moździerzu na drobny proszek. Łyżkę masła wkleić w proszek, używając masła, aby podnieść szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
23
Rozgrzać dużą patelnię do smażenia lub holenderski piekarnik na średnim ogniu przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
24
Dodać oliwę z oliwek, pozostałe masło, i szafran. Gdy masło pieni się, dodać cebulę, liść laurowy, chile, tymianek, 1 łyżeczka soli, i trochę pieprzu. Gotować 8 do 10 minut, często mieszając, jak cebula więdną. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj kolejne 20 minut, mieszając co jakiś czas, aż cebula będzie miękka i słodka. Smak przypraw.Date Relish
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SzafranSzafran
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
DaktyleDaktyle
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
25
Pit daty, i pokroić je cienko wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
26
Wrzucić daty z oliwą z oliwek, sok z cytryny, pietruszka, i kolendry. Doprawić łyżeczką soli i odrobiną pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
DaktyleDaktyle
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
27
artykuł var
28
Typ_27_data = {};
29
artykuł
30
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki2słonina wieprzowasłonina wieprzowa6udka kurczaka z przymocowanymi udamiudka kurczaka z przymocowanymi udami9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1chile de arbol, pokruszonechile de arbol, pokruszone1porcja startego parmezanukolendra w plastrachkolendra w plastrach591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście kolendryliście kolendry2Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona kolendrynasiona kolendry1porcja startego parmezanu3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDeglet Noor daktyleDeglet Noor daktyle2Spód: okruszki z herbatników grahamJukonJukon3Spód: okruszki z herbatników grahamJukonJukon2Spód: okruszki z herbatników grahamsuper dobra oliwa z oliwek extra virginsuper dobra oliwa z oliwek extra virgin2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoper włoski w plastrachkoper włoski w plastrach2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki2Spód: okruszki z herbatników grahampietruszka w plasterkachpietruszka w plasterkach5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWłoski kuskus lub fregola sardaWłoski kuskus lub fregola sarda3goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity7trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1porcja startego parmezanukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona cebulapokrojona cebula567papryka habanerofiliżanki pokrojonej cebuli (ofiliżanki pokrojonej cebuli (o2warzywo (np. szpinak)słodko-gorzka paprykasłodko-gorzka papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonici szafranowenici szafranowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMarynowana skórka arbuza, 1 słoiczekMarynowana skórka arbuza, 1 słoiczek2Spód: okruszki z herbatników grahamocet sherryocet sherry1porcja startego parmezanuliście tymiankuliście tymianku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoliście tymiankuliście tymianku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane pomidory z puszki San Marzanoposiekane pomidory z puszki San Marzano2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia21
Magazyn