Duszony kurczak z brązowym ryżem
Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 50 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, marchew, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Duszony kurczak z brązowym ryżem, Duszony kurczak z sosem i ryżem, oraz Brązowy Arroz Con Pollo (brązowy ryż i kurczak) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i mieszać boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 min. albo do chrupkości.
Usuń boczek z patelni; odcedzić na ręcznikach papierowych. Wyrzucić kapiele z patelni.
Dodać kurczaka, gotować 1 do 2 min. z każdej strony lub aż zbrązowieje; przykryć. Gotować 8 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F).
Przenieść kurczaka na talerz; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodać cebulę na patelni; gotować 5 min. albo do przetargu. Wymieszać z marchewką i 3/4 szklanki bulionu; przykryć. Dusić 10 min. albo aż warzywa będą miękkie. Rezerwa 1/3 szklanki warzyw.
Umieścić pozostały bulion, zarezerwowane 1/3 szklanki warzyw i Neufchatel w blenderze; blendować na gładką masę.
Dodaj sos i zarezerwowane kurczaka do warzyw na patelni; przykryć. Gotować 2 min. lub aż do przegrzania. Łyżka ryżu na talerzu; top z mieszanki kurczaka, sosem i boczkiem.