Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj duszonego kurczaka z białymi szparagami i smażyć Morel z Crème Fraîche. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 490 kalorii, 26g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście laurowe, Smalce, szparagi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche, Szparagi, Białe Wino I Creme Fraîche Linguini, oraz Smażone pieczarki morelowe i szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić kawałki kurczaka ze skórką, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Pozostawić kawałki kurczaka w temperaturze pokojowej 15 minut.
Posypać solą i pieprzem; odstawić 15 minut więcej.
Rozgrzej piekarnik do 163°. stopić 2 łyżki masła z olejem na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w 2 partiach, dodać kawałki kurczaka, strona skóry w dół; gotować do głębokiego brązu, o 5 protokół. Obróć kurczaka; zmniejszyć ogień do średniego i gotować 2 protokół. Ułóż w jednej warstwie w dużym garnku żaroodpornym.
Wylać wszystkie, ale 4 łyżki kapieli z patelni.
Dodaj cebulę, pory, Smalce, i liście laurowe na patelni; smażyć na średnim ogniu, aż warzywa będą złote, o 7 protokół.
Dodaj wino i Sherry; zwiększyć ogień do wysokiej i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia.
Dodać 6 gałązek pietruszki.
Polać kurczakiem warzywa. Przykryj garnek folią, a następnie folią.
Piec, aż kurczak będzie bardzo delikatny, o 1 1/2 godziny.
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Kawałki kurczaka przenieść do obramowanej blachy do pieczenia; piec w piekarniku, aż brązowy, o 15 protokół.
W międzyczasie przecedzić mieszankę warzywno-bulionową na średni rondel. Naciskaj na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej cieczy. Gotować płyn do zmniejszenia do 3 filiżanek, o 15 protokół.
Ubić pozostałe 2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż kurczaka na dużym talerzu. Łyżka zmniejszyła ilość soków. Ułóż białe szparagi, Smalce i pory na całym kurczaku. Każdą udko kurczaka wymieszać z kremem fraîche i podawać.