Duszony kurczak i fasola
Jeśli masz w pobliżu 40 minut do wydania w kuchni, Duszony kurczak i fasola może być super bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1140 kalorii, 92g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 56 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście pietruszki, ząbek czosnku, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Duszony kurczak Limoncello z zieloną fasolką, Running Community & Duszony kurczak z kiełbasą i fasolą, oraz Chrupiący Duszony kurczak z białą fasolą i Chile Verde.
Instrukcje
Rozgrzać olej na szerokiej patelni z pokrywką, dodać kurczaka, a następnie szybko gotować na brązowo.
Podsmażamy cebulę, czosnek i tymianek, następnie smażymy przez kolejne 2 min.
Wlać wino, 150 ml wody i trochę soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, pokrywając połowę czasu gotowania, aż kurczak będzie miękki.
Fasolę wymieszać na patelni i krótko ogrzać. Natkę pietruszki posiekać, następnie rozsypać, aby podać.