Duszony królik pappardelle

Duszony królik pappardelle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego królika pappardelle. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 900 kalorii, 65g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 56 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz marchew, wino różowe, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ragout z królika z Soppressatanem i Pappardelle, Pappardelle z królikiem, rampami i dzikim czosnkiem, oraz Duszony Królik.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni. Gdy jest gorąco, dodaj królika, brązowego ze wszystkich stron, a następnie zdejmij z patelni i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj boczek, cebulę i marchewkę na patelnię i gotuj przez 10 minut, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać czosnek, rozmaryn i pomidor czysty, mieszać przez 1-2 min, następnie wlać wino i bulion z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Odstawić królika na patelnię, doprawić, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę, aż królik będzie naprawdę miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyjmij królika z patelni i rozdrobnij mięso za pomocą 2 widelców. Należy uważać, aby usunąć wszystkie małe kości. W międzyczasie zwiększyć ciepło pod patelnią i gotować płyn przez 5 minut, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać rozdrobnione mięso i zmniejszyć ogień do niskiej. Makaron ugotować na dużej patelni z osoloną wodą zgodnie z instrukcją opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Odcedzić, rezerwując trochę wody z makaronu, aby w razie potrzeby przerzedzić SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Połowę skórki pomarańczowej, musztardę, śmietanę i natkę pietruszki wymieszać z sosem króliczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cały KrólikCały Królik
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Dodać ugotowany makaron na patelnię, wrzucić wszystko dobrze do herbu i podgrzewać przez 1-2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Podawać w miseczkach z tartym parmezanem, listkami pietruszki i pozostałą skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia33
Magazyn