Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami "Risotto Style"

Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami
Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami "Risotto Style" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1242 kalorii, 37g białka, oraz 99g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.61 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści laurowych, ziemniaków Yukon gold, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami " Risotto Style, Grill Styl Duszone Żeberka, oraz Chile i pomarańczowy duszone Flanken Style wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Poklep żeberka suche i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W ciężkim, dużym garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek do czasu palenia. Pracując w 2 partiach (wytrzyj patelnię do czysta i dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju między partiami), zapieczętuj żebra, obracając szczypcami, aż do złotego koloru ze wszystkich stron, około 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
Przenieść żeberka do dużej miski. Nie czyść patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj cebulę, czosnek, marchew, seler i jabłka do garnka. Na umiarkowanie wysokim ogniu, smażyć, aż warzywa i jabłka zaczną mięknąć, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
8
Dodaj przecier pomidorowy i wywar z kurczaka, a następnie wrzuć żeberka wraz z nagromadzonymi sokami do garnka. Upewnij się, że żebra są całkowicie pokryte płynem; w razie potrzeby dodaj wodę lub dodatkowy zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
PomidorPomidor
WodaWoda
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i wymieszać z liśćmi laurowymi. Przykryj garnek, przenieś do piekarnika i duś żeberka przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PieprzPieprz
żeberkażeberka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
10
Odkryć żebra i kontynuować duszenie, aż mięso będzie miękkie i zaczyna spadać z kości, o 45 protokół. Delikatnie wyjąć żeberka z garnka i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
11
Gdy żebra są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, przyciąć nadmiar tłuszczu i, w razie potrzeby, usunąć mięso z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
12
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do czystego dużego garnka, naciskając na wszelkie ciała stałe. Wyrzucić substancje stałe i usunąć tłuszcz z płynu do duszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
13
Umieścić duszony płyn na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż nieco zmniejszona, o 20 protokół. Powrót żeberka, wraz z nagromadzonymi sokami, do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania, o 5 protokół. DO AHEAD: żeberka można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce, w płynie do duszenia, do 2 dni. Podgrzej krótkie żeberka w ich duszonym płynie w dużym, ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Wyłożyć blachę do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia (użyj około 1 łyżki soli na każde 4 ćwiartki wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać ziemniaki i jabłka i gotować, odkryte, aż dopiero zaczyna się miękka, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
Odcedzić ziemniaki i jabłka i przenieść do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
W małym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu podgrzać 1 łyżkę masła, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć na miękko, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
7
Dodać wino i gotować, aż odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
8
Dodaj ziemniaki, jabłka i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta, a mieszanina będzie kremowa i lekko zagęszczona, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
ZiemniakZiemniak
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
9
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z serem, pozostałą łyżką masła i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1
Jabłka i ziemniaki podzielić na 6 talerzy. Ułóż 1 krótkie żebro na każdej płytce, a następnie skropić duszonym płynem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Do Konserwowania,Do Konserwowania,

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn