Duszone Żeberka Wołowe

Duszone Żeberka Wołowe
Duszone żeberka wołowe mogą być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól koszerna, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Duszone Żeberka Wołowe, Duszone Żeberka Wołowe, oraz Duszone Żeberka Wołowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Wołowinę posypać równomiernie ze wszystkich stron solą i pieprzem; wymieszać z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
5
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodać olej do patelni i zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj wołowinę do patelni; smażyć przez 8 minut, zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń wołowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę seler naciowy, pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekany Por na patelnię; smażyć 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
11
Umieść ziarna pieprzu, jagody jałowca, 3 gałązki tymianku i liście laurowe na podwójnej warstwie gaznicy. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
świeży Tymianekświeży Tymianek
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
12
Na patelni umieścić wiązkę ziół i przypraw; wołowinę zwrócić na patelnię. Rozpuścić demi-glace W 3/4 szklanki gorącej wody, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać mieszaninę demi-glace i wino na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i piec w 350 przez 2 1/2 godziny lub do wołowiny jest przetargu widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
14
Usuń wołowinę z patelni; przecedzić płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach nad miską. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
15
Podawać płyn do gotowania z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
16
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
17
Uwaga na wino: z bogactwem krótkich żeberek musisz wyciągnąć cabernet jako akompaniament. (Dobrze marmurkowa wołowina uwielbia oswajać taniny tego winogrona.) Slingshot 2006 Cabernet Sauvignon to butelka Napa, która za 23 dolary nie rozbije banku. Ale oferuje piękne niuanse cedru, przyprawy (jałowiec jest wielkim graczem) i aromatyczne suszone wiśnie, z jasną kwasowością. Sara Schneider
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
WinogronaWinogrona
WołowinaWołowina

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn