Duszone Warzywa Wiosenne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych warzyw wiosennych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.35 za porcję. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, zieloną cebulę, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą, Duszone Warzywa Wiosenne, oraz Duszony Kurczak Z Warzywami Wiosennymi.
Instrukcje
Jeśli używasz favas, przynieś duży garnek wody do wrzenia.
Dodaj favas i gotować 2 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Wyciągnij wierzch z twardej skóry na każdej fasoli i fasoli pop ze skóry. Odstaw fasolę na bok.
Napełnij dużą miskę wodą i dodaj sok z cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, przyciąć i wyrzucić koniec łodygi i około 2 cali. z kolczastej góry. Zdjąć i wyrzucić wszystkie twarde zewnętrzne liście, aż pozostaną tylko delikatne, bardzo jasnozielone i żółte liście (może być konieczne dalsze przycinanie górnej części, aby całkowicie usunąć liście). Wykończ każdą twardą zieloną skórkę z łodygi. Bądź agresywny; chcesz, aby cały przycięty karczoch był jadalny. Ćwiartka karczocha wzdłuż i zeskrobać rozmyte Dławiki (wszelkie Dławiki pozostawione dodadzą dużo goryczy). Wrzucamy pokrojony karczoch do wody cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Cebula kopru włoskiego z ciemnymi i średnimi zielonymi wierzchołkami. Kroimy pierzaste liście i rezerwujemy 2 łyżki. z nich. Wyrzucić pozostałe wierzchołki. Połowę żarówki wzdłuż i pokroić na 1/4 cala.- grube kliny. Odstawić.
Wykończenia końców korzeni i suche lub twarde ciemnozielone liście z zielonego czosnku i zielonej cebuli.
Pokroić na 2-in. kawałki (jeśli zielony czosnek ma małą cebulkę na końcu, przekrój ją o połowę wzdłuż). Odstawić.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać kliny kopru włoskiego i odsączone karczochy.
Posypać 1/2 łyżeczki. posolić i wymieszać, aż skwierczy.
Dodaj zielony czosnek, zielona cebula, i 1 szklanka wody; przykryć, zmniejszyć ogień do medium, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż karczochy są miękkie, o 20 protokół.
Dodać groszek i fasolkę fava, przykryć i gotować 2 protokół. Wymieszać liście kopru włoskiego i zdjąć z ognia.
Podzielić równomiernie pomiędzy 4 płytkie miseczki i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.