Duszone warzywa liściaste
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojej skrzynki z przepisami, Braised Greens może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 3,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 434 kalorie , 11 g białka i 32 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli i pieprzu, papryczek fresno, tłuszczu z kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 32 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to: Jarmuż z boczkiem , Zupa z kurczaka Ang Chow z konserwowaną gorczycą i Pikantna zielenina cioci Naynay .
Instrukcje
Rozgrzej 6-kwartowy garnek na średnim ogniu.
Dodaj boczek i tłuszcz z kaczki i smaż przez pięć minut, aż tłuszcz z boczku się wytopi.
Dodaj czosnek, szalotkę i papryczki chili i smaż, aż zmiękną, ale się nie zrumienią, około 2 minut.
Dodaj zieleninę, zmniejsz ogień do niskiego, dodaj ocet i dopraw solą i pieprzem. Gotuj zieleninę, aż będzie miękka, około 1 godziny.
Skropić miodem i dobrze wymieszać.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został zmniejszony z przepisu zbiorczego dostarczonego przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie testowali tego przepisu w podanych proporcjach, dlatego nie możemy udzielić żadnych oświadczeń co do wyników.