Duszone udka z kaczki z szalotką i pasternakiem

Duszone udka z kaczki z szalotką i pasternakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych udek kaczki z szalotką i pasternakiem. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 3,67 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pasternak, bulion z kurczaka, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Duszone udka z kaczki i smażona pierś z kaczki, Chrupiące Duszone Nogi Kaczki, oraz Duszone Udka Z Kaczki Z Rutabagas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przyciąć tłuszcz i skórę z boków nóg kaczych, pozostawiając pokrycie skóry na wierzchu nóg (pod skórą może znajdować się tłuszcz). Rezerwa 1/2 szklanki tłuszczu (do gotowania). Score skóry na nogach w 1/2-calowy Wzór crosshatch, cięcia przez tłuszcz, ale nie do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
MięsoMięso
3
Grubo posiekać zarezerwowany tłuszcz kaczki i podgrzać w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć z ognia i wyrzucić wszelkie ciała stałe za pomocą łyżki szczelinowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Szalotki, pasternak, czosnek, tymianek, liście laurowe, 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka pieprzu podzielić między patelnie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PasternakPasternak
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Dodaj 2 łyżki wytopionego tłuszczu kaczki do każdej patelni, zastrzegając resztę na patelni, i wrzucić do herbu warzywa. Pieczone warzywa, okazjonalnie obracając i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż rumiane w plastrach, łącznie 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Kacze Nogi na sucho. Wymieszać razem ziele angielskie, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli, a pozostałe 3/4 łyżeczki pieprzu w małej misce i natrzeć na nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PieprzPieprz
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Ciepło tłuszczu pozostał w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć 4 nogi kaczki, boki skóry w dół, aż dobrze rumiane, 3 do 5 protokół. Odwróć nogi z szczypcami i smażyć, aż spody są rumiane, 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Przenieść szczypcami do ręczników papierowych do osuszenia. Brązowe Pozostałe nogi kaczki (w partiach
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
4
w ten sam sposób, wylewając wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni między partiami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dziel nogi kaczki między patelniami do pieczenia, piskląc je, skórki do góry, w warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj wino i tyle bulionu, aby większość każdej nogi była zanurzona, ale skórki nie są.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WinoWino
4
Dusić kaczkę i warzywa, odkryte, przełączanie pozycji patelni w połowie duszenia, aż kaczka będzie miękka, łącznie 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Warzywa i kaczkę przekładamy łyżką szczelinową na talerz. Odtłuszczone tłuszcz z soków z patelni i podawać soki, doprawione solą i pieprzem, jeśli to konieczne, na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
1
Kaczkę i warzywa można rumiać i układać na patelniach (ale nie duszonych) 1 dzień wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Dodać wino i wywar tuż przed duszeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia28
Magazyn