Duszone kotlety wieprzowe z szałwią
Przepis duszone kotlety wieprzowe z szałwią mogą być wykonane w około 40 minut. To danie główne ma 612 kalorii, 55g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za $4.03 za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kotletów z żeberka wieprzowego, czosnku, marynowanego pepperoncini i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Podobne przepisy obejmują Duszona wieprzowina z cytryną i szałwią, Kotlety Wieprzowe Z Szałwii, oraz Kotlety Wieprzowe Z Szałwii.
Instrukcje
Połącz cukier i 1/4 szklanki soli w płytkiej misce; ubij w 3 szklankach wody. Wieprzowinę przekłuć widelcem, następnie włożyć do miski i namoczyć 10 minut.
Połóż mąkę na talerzu. Dopraw wieprzowinę pieprzem, a następnie wsyp mąkę.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu; dodaj wieprzowinę i gotuj bez przeszkód, aż będzie złoty na dnie, 5 minut.
Dodaj szałwię na patelnię; Odwróć kotlety wieprzowe, aby spoczywały na szałwii. Rozsyp czosnek, plasterki cytryny i pepperoncini wokół wieprzowiny. Gotuj bez przeszkód, aż uzyskasz złoty kolor z drugiej strony, jeszcze około 5 minut.
Dodaj pomidory, bulion z kurczaka i 1/2 szklanki wody na patelnię i zmniejsz ogień do średnio niskiego. Dusić, przewracając wieprzowinę do połowy, aż płyn zmniejszy się o połowę, a mięso będzie miękkie, około 15 minut.
Podawać z kuskusem; na wierzch natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to świetny wybór na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Cipriani Prosecco. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Cipriani Prosecco
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl z miąższu białej brzoskwini i wina musującego brut. Został wynaleziony w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry ' s Bar w Wenecji i jest serwowany w każdym miejscu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny Brunch! Cipriani Bellini pokazuje eleganckie, świeże i owocowe aromaty ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealny o każdej porze, świetny jako aperitif.