Duszone golonki jagnięce z Chardą Szwajcarską

Duszone golonki jagnięce z Chardą Szwajcarską
Duszone golonki jagnięce z boczniakiem szwajcarskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.96 za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 871 kalorii, 61g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mielonych goździków, mielonego cynamonu, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Duszone Golonki Jagnięce, Duszone Golonki Jagnięce, oraz Duszone Golonki Jagnięce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę ubić, 1 łyżeczkę cynamonu, 1 łyżeczkę kardamonu,1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę świeżo zmielonego czarnego pieprzu w naczyniu do wymieszania. Pracując z 1 trzonkiem jagnięcym na raz, włóż trzony w sezonowaną mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
KardamonKardamon
CynamonCynamon
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 3 golonki jagnięce. Sauté aż brązowy, obracając od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
5
Przełożyć jagnięcinę na dużą patelnię. Powtórz z pozostałymi 3 goleniami jagnięcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Dodaj połowę zielonej cebuli do tej samej patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodaj pomidory z sokiem, bulionem, rodzynkami, pastą pomidorową, pozostałą 1 łyżeczkę cynamonu, 3/4 łyżeczki kardamonu, szafran i goździki. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
KardamonKardamon
CynamonCynamon
RodzynkiRodzynki
SzafranSzafran
GoździkiGoździki
BulionBulion
9
Wlać mieszankę bulionu na jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
JagnięcinaJagnięcina
10
Przykryć patelnię folią; wstawić do piekarnika. Dusić jagnięcinę do miękkości, obracając co 30 minut, około 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Przełożyć jagnięcinę na dużą blachę do pieczenia. Odstawić patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
12
W międzyczasie przeciąć żebro środkowe (w tym część łodygi)z każdego liścia chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
13
Pokrój żebra chard w poprzek na kawałki o szerokości 1/2 cala. Ułóż kilka połówek liści na raz i pokrój poprzecznie na paski o szerokości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
żeberkażeberka
14
Odchylić patelnię do pieczenia i odcedzić cały tłuszcz z wierzchu sosu, który baseny na dolnym końcu. Ustaw patelnię na 2 palniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Dodać żeberka i pozostałą zieloną cebulę i zagotować na średnim ogniu. Powrót jagnięciny na patelnię. Przykryć i wrócić do piekarnika. Dusić, aż żeberka chard będą miękkie, o 20 protokół. Odsłaniać; wymieszać liście boćwiny w soki z patelni. Powrót patelni do piekarnika i pieczemy odkryte, aż chard zmięknie, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
JagnięcinaJagnięcina
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
16
Przełożyć jagnięcinę na obramowany talerz. Na patelni doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżka mieszanki chard nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Posypać natką pietruszki; podawać z bulgurem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BulgurBulgur
18
Informacje O Składnikach.
19
Bulgur jest dostępny w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością naturalną.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn