Duszone Golonki Cielęce

Duszone Golonki Cielęce
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych goleni cielęcych. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 264 kalorie, 12g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, mięsiste poprzecznie cięte golonki cielęce, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Golonki Cielęce Duszone W Winie, Golonki cielęce duszone (osso Buco), oraz Osso Bucco: Duszone Golonki Cielęce.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pat shanks dry. Wymieszaj mąkę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu na arkuszu papieru woskowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Rozgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Podczas gdy olej nagrzewa się, pogłębiać 4 trzonki w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Brązowe trzonki w oleju ze wszystkich stron, obracając szczypcami, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
4
Przenieś do dużej (17 - przez 12 - przez 2-cala) patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Dodaj 2 łyżki oleju do patelni i powtórzyć z pozostałymi 4 trzonkami. Wyrzucić pozostałą mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju na patelni i gotować cebulę, czosnek, anchois, liście laurowe, 1/2 łyżeczka soli, i pozostałe 1/4 łyżeczka pieprzu na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj wino i gotować, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół. Wymieszać pomidory, wodę, paski skórki i pozostałą łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia, a następnie wlać mieszaninę na trzonki. Szczelnie przykryć patelnię folią i dusić w piekarniku 1 godzinę. Obrócić golonki, przykryć i dalej dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 1 1/2 godziny więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
MięsoMięso
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć z piekarnika i odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu, a następnie przenieść trzonki i sos na duży talerz. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać natkę pietruszki, startą skórkę i czosnek i posypać trzcinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
1
* Golonki cielęce można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić w sosie, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w piekarniku o temperaturze 218°, około 40 minut.* Jeśli making pastitsio, rezerwy 4 duszone shanks, 4 szklanki sosu, i pół gremolata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mięso do pastitsio pokroić na 1-calowe kawałki i wymieszać z sosem gremolata. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn