Duszone bakłażany i ziemniaki z pomidorami, kaparami i oliwkami

Duszone bakłażany i ziemniaki z pomidorami, kaparami i oliwkami
Duszone bakłażany i ziemniaki z pomidorami, kaparami i oliwkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz cebulę, kapary, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Filetes de Pescado a la Veracruzana (filety rybne duszone z pomidorami, kaparami, oliwkami i ziołami), Duszony kurczak ze śliwkami, oliwkami i kaparami przepis, oraz Fettuccine Z Pomidorami, Kaparami I Oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić plastry bakłażana w durszlaku i posypać 2 łyżeczkami soli. Wrzucić dobrze i odcedzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2
Umieść plasterki bakłażana na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Odstawić 5 minut, naciskając od czasu do czasu.
4
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
5
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
6
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
8
Odstawić na 15 minut. Obrać i pokroić w 1-calowe paski.
9
Ziemniaki ułożyć w średnim sosie i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub do prawie przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
11
Powrót wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
12
Dodaj 3 pomidory do patelni; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub aż skórki pomidorów zaczną się zwijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Pomidory wyjąć łyżką szczelinową i zanurzyć w lodowatej wodzie. Zdjąć skórki z pomidorów za pomocą noża do parowania. Powtórz procedurę z pozostałymi pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
NóżNóż
14
Pomidory pokroić na pół. Pomidory sadzone na sitku nad miską, zastrzegając sok; wyrzucić nasiona. Posiekać miąższ pomidorowy; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Połącz sok pomidorowy z pokrojonymi pomidorami. Wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
PomidorPomidor
WodaWoda
16
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Dodaj pokrojoną cebulę i gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać mieszaninę pomidorów, seler, pasta pomidorowa, oregano, miód, i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować 25 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PomidorPomidor
MiódMiód
CebulaCebula
18
Posypać 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
19
Bakłażan opłukać i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
20
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
21
Dodaj bakłażana, i smażyć 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
22
Dodać paprykę, ziemniaki, mieszankę pomidorów, wodę, natkę pietruszki, oliwki i kapary i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut lub aż ziemniaki są bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
ZiemniakZiemniak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
OliwkiOliwki
PomidorPomidor
WodaWoda
23
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia63
Magazyn