Duszona wołowina, papryka i cebula: Ropa Vieja

Duszona wołowina, papryka i cebula: Ropa Vieja
Przepis duszona wołowina, papryka i cebula: Ropa Vieja może zaspokoić twoje pragnienie Ameryki Środkowej w około 3 godziny. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 40g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 3,84 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, podając sugestię: ryż, paprykę i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Rozdrobniony stek z papryką, cebulą i pomidorami (Ropa Vieja), Rozdrobniona wołowina w sosie kreolskim (Ropa Vieja), oraz Ropa Vieja dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dopraw stek solą i pieprzem i gotuj, obracając raz, aż dobrze się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
2
Przenieś stek z 1 liściem laurowym i cebulą wysadzaną goździkami do dużego garnka z obcisłą pokrywką i zalej wodą o 1 cal. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem do miękkości około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Zdjąć z ognia i schłodzić mięso w płynie przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Przełóż mięso na półmisek i przykryj, aby się ogrzać. Zarezerwuj 2 szklanki płynu do gotowania. (Gulasz można przygotować do tego momentu 1 dzień wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
5
W międzyczasie umieść patelnię na średnim ogniu i podgrzej pozostałe 3 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
6
Dodaj pozostały liść laurowy, paprykę, czosnek, cebulę, oregano i kminek i gotuj, mieszając, aż zmiękną i pachną, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
7
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, aż będzie ciemnoczerwony, jeszcze około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Dodaj 2 szklanki zarezerwowanego płynu, pomidory i oliwki i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
9
Podczas gotowania warzyw wyciągnij stek na strzępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10
Dodaj stek i groszek do mieszanki warzywnej i gotuj, mieszając, aż do podgrzania. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
11
Podawać z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia72
Magazyn