Duszona soczewica z cebulą Cipollini
Duszona soczewica z cebulą Cipollini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka octu szampańskiego, zielonej soczewicy, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Żabnica duszona z grzybami i cebulą Cipollini, Duszona na maśle cebula Cipollini z Rukolanem i syropem balsamicznym na tostach wieloziarnistych, oraz Soczewica Duszona Na Grzance Ze Szpinakiem I Czerwoną Perłową Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać dużą patelnię saute na średnim ogniu, z oliwą z oliwek.
Dodaj soczewicę, ząbki czosnku i liście laurowe z 4 szklanki wody lub tylko tyle, aby pokryć. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu i obniżyć ciepło. Dusić soczewicę, odkryte, aż będą miękkie, o 25 do 30 protokół. (Uwaga szefa kuchni: jeśli chcesz dodać więcej wody dla soczewicy, aby zakończyć gotowanie, dodać trochę na raz. Będzie więcej smaku w soczewicy, jeśli je ugotujesz i skończysz z bardzo małą ilością płynu na końcu procesu. Smak będzie w soczewicy zamiast w drenażu z wyrzuconym płynem do gotowania!) Po ugotowaniu, ale nadal nieco "al dente", odstawić do ostygnięcia.
Usunąć i wyrzucić ząbki czosnku i liście laurowe. Doprawić odrobiną soli i pieprzu, do smaku. Retaste, ale wstrzymaj się z ponownym wybarwieniem do czasu podania.
Dodać tłuszcz z kaczki do dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać cebulę, doprawić solą, do smaku i pozostawić do karmelizacji.
Gdy jesteś gotowy do podania dodać soczewicę do smażonej cebuli cipollini. Wymieszaj, aby pokryć soczewicę tłuszczem z kaczki. W razie potrzeby doprawić solą i wymieszać z octem.
Przenieść mieszaninę soczewicy do miski i służyć z kaczką i zielonym pieprzem glazury, w razie potrzeby.