Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' kuchni indyjskiej

Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' kuchni indyjskiej
Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' Indian Cooking Unfolded może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 391 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz winegret z rodzynkami, sałatki, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded, Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded, oraz Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj buraki: odkręć zielone wierzchołki buraków. Te wyglądają bardzo podobnie do liści chard i bardziej prawdopodobne niż nie będzie ziarnisty z piasku i błota.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
2
Pokrój delikatne żebra i liście w poprzek na cienkie plasterki i umieść je w durszlaku. Dokładnie opłucz wierzchołki buraków, aby pozbyć się ziarnistego materiału.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przenieść je do wirówki sałatkowej i obrócić do sucha.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
4
Buraki obrać i pokroić w 1-calową kostkę. Opłucz kostki również w durszlaku (podmuch krwistoczerwonej wody daje wskazówkę o mocy naturalnego barwnika, który ma warzywo w swojej słodkiej słodyczy). Nie ma potrzeby obracać ich na sucho.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Rozgrzać olej w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu. Gdy olej wydaje się migotać, dodać nasiona gorczycy, przykryć patelnię i gotować, aż nasiona przestaną popping (podobnie jak popcorn), o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać imbir i chiles i stir-smażyć, aż imbir jest lekko rumiane i chiles są znacznie bardziej ostry, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
7
Dodać buraki, buraki pokrojone w kostkę, sól i dobrze wymieszać, aby pokryć je ziarnami gorczycy. Ciecz w zieleni buraków zacznie się gromadzić na dnie patelni i gotować natychmiast, poluzowując przyklejone kawałki imbiru i chiles, skutecznie odtłuszczając patelnię i uwalniając te smaki do buraków. Zmniejszyć ogień do średniej, przykryć patelnię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż buraki będą miękkie po przekłuciu widelcem, 10 do 15 minut (buraki również będą się pocić, uwalniając trochę płynu, w którym będą dusić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca (gdy trzymasz dłoń blisko dna patelni poczujesz ciepło), zwykle po 2 do 4 minutach, dodaj nasiona kminku i tosty, potrząsając patelnią co kilka sekund, aż zaczną trzaskać, zmienią się w czerwonawo-brązowy i pachną orzechowo, 30 sekund do 1 minuty. Natychmiast przenieś nasiona kminku do blendera lub zaczną się palić na gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wlać olej i ocet do blendera wraz z rodzynkami, kolendra, imbir, i całe chile i zmiksować je na gładkie puree, które jest jasnozielony brązowy i słodki, kwaśny, przyjemnie gorąco ,i bardzo aromatyczne (zaufaj mi, będzie trzymać palec w nim, smak, i go wow!).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieścić mieszane warzywa sałatkowe w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać sos vinaigrette na zieleni sałatki i wrzucić do herbu; używam rąk (czyste), aby to zrobić. Ułóż wystrojone warzywa sałatkowe na talerzu, nałóż na nie jeszcze ciepłe buraki i zieleninę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn