Duszona Eskarola z czosnkiem i cytryną

Duszona Eskarola z czosnkiem i cytryną
Duszona Eskarola z czosnkiem i cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.09 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cytryny, masło, escarole i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszona Eskarola z jabłkami, Duszony stek z cytryny i czosnku, oraz Duszone golonki jagnięce z Escarole i Radicchio.

Instrukcje

1
Oderwij liście eskaroli i umyj je indywidualnie, dbając o usunięcie gleby u podstawy łodyg. Wytrząśnij liście do sucha, ułóż je i pokrój escarole w poprzek na wstążki o szerokości około 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Umieść dużą głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek i masło. Wrzucić czosnek, płatki czerwonej papryki, liście laurowe, i plastry cytryny; gotować i mieszać przez kilka minut, podrzucając do połączenia. Nestle escarole do patelni i saute, aż zacznie więdnąć i kurczyć się, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
EscaroleEscarole
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Eskarole posypać szczyptą cukru i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
EscaroleEscarole
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
4
Wlać wodę i przykryć patelnię. Dusić przez 20 minut, aż escarole będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn