Duszona Eskarola z czosnkiem i cytryną
Duszona Eskarola z czosnkiem i cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.09 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cytryny, masło, escarole i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszona Eskarola z jabłkami, Duszony stek z cytryny i czosnku, oraz Duszone golonki jagnięce z Escarole i Radicchio.
Instrukcje
Oderwij liście eskaroli i umyj je indywidualnie, dbając o usunięcie gleby u podstawy łodyg. Wytrząśnij liście do sucha, ułóż je i pokrój escarole w poprzek na wstążki o szerokości około 1 1/2 cala.
Umieść dużą głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek i masło. Wrzucić czosnek, płatki czerwonej papryki, liście laurowe, i plastry cytryny; gotować i mieszać przez kilka minut, podrzucając do połączenia. Nestle escarole do patelni i saute, aż zacznie więdnąć i kurczyć się, o 2 protokół.
Eskarole posypać szczyptą cukru i doprawić solą i pieprzem.
Wlać wodę i przykryć patelnię. Dusić przez 20 minut, aż escarole będzie miękka.