Dungeness Crab Guacamole z Endive
Przepis Dungeness Crab Guacamole z Endywią jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest świetnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 21g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.59 za porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać Dungeness krabmeat, awokado hass, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Hot Dungeness Crab Dip, Dungeness Crab Ceviche, oraz Dungeness Crab Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę awokado, usunąć pestki i skórki, i grubo posiekać.
Umieść w molcajete lub misce i dodaj pieczony czosnek. Mash aż tylko małe kawałki pozostają.
Dodać pieczone jalapeño, mięso krabowe, cebula, pomidor, 4 łyżki kolendry, sok z limonki, i sól i mieszać aż tylko połączone.
Umieścić liście endywii na talerzu i dollop każdy z guacamole.
Połączyć pozostałe 2 łyżki kolendry i oliwy z oliwek w małej misce, doprawić solą i mieszać, aż dokładnie wymieszane.
Skropić olej na wierzchu każdego liścia endywii i udekorować chipsem czosnkowym, jeśli używasz.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.