Dual Controls kurczak i stek-ziołowy kurczak gotowany z salsą oliwną nad ryżem Basmati i New York Strip stek z sosem Robert nad ziemniakami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich receptur, więc dać Dual Controls kurczaka i stek-zioła gotowane kurczaka z oliwą Salsan nad ryżem Basmati i New York Strip stek z sosem Robert nad ziemniakami spróbować. Jedna porcja zawiera 1263 kalorii, 105g białka, oraz 64G tłuszczu. Na 8,34 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz merlot, szalotkę, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak gotowany z oliwką salsan na ryżu Basmati, Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, oraz Grillowany New York Strip Steak z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Aby zrobić salsę oliwną na polewę z kurczaka, pokrój koniec korzenia z całej główki czosnku i odwróć go do góry nogami, owinąć w folię aluminiową i uformować folię tak, aby podtrzymywała czosnek, aby cięty koniec stał pionowo w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®
Ciasto Kukurydziane
Zęby Przyrodzenia
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne Posypki
3
Wlać około 1 łyżeczki oliwy z oliwek na czosnek tak, że wsuwa się między skórę i goździki i owinąć folią tak, że jest zamknięty. Pieczemy przez około 1 godzinę i odstawiamy na bok, aż będzie wystarczająco chłodny do obsługi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
W małej misce połączyć pomidor, bazylia, pietruszka, pieprz, oliwki i 2 łyżki oliwy z oliwek. Delikatnie wycisnąć ze skórek Prażone ząbki czosnku do mieszanki. Złóż wszystko razem i odłóż na bok, aby smaki się integrowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Ciasto Kukurydziane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Aby dodać ryż do kurczaka, rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu i wymieszaj ryż basmati, liście tymianku, sól i pieprz, pozwalając ryżowi na tosty przez kilka minut. Następnie dodaj wywar z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i niech gotować pod przykryciem i niezakłócony przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Ryż Basmati
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
6
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut.
7
Podczas gotowania ryżu rozpocząć sos do steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groszek Goya®
8
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu, na średnim ogniu, i podsmażyć szalotkę, aż stanie się przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
9
Dodać grzyby i gotować, aż będą miękkie i zrezygnować z ich soki. (Podczas gdy grzyby są chłodzenia, rozpocząć smażenie boczek w osobnej patelni na ziemniaki.)
Dodaj merlot i gotować przez około 5 protokół. W międzyczasie, w osobnej małej misce, zrobić zawiesinę z 1 łyżką wody i skrobi kukurydzianej, następnie dodać pastę pomidorową i musztardę Dijon i dokładnie wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z Kością
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Merlot
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodaj tę mieszankę do patelni grzybów wraz z demi-glace i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i pozwól zmniejszyć i zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Podczas gotowania grzybów podgrzej olej w frytkownicy do 375 stopni F lub zgodnie z instrukcjami producenta dla ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-
13
Podsmaż paski boczku na patelni, aż będą chrupiące.
Wyjąć na papierowe ręczniki, aby osuszyć i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
15
Odcedzić nadmiar tłuszczu boczku z patelni pozostawiając powłokę, w której podsmażyć cebulę. Gotować, aż cebula stanie się przezroczysta. Smaż plasterki ziemniaków na złoty kolor i odcedzaj na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F na stek, jeśli kończysz w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
18
W dużej patelni saute, podgrzać bulion z kurczaka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
19
Dodaj bazylii, estragonu i pietruszki, doprowadzić do wrzenia, aby zintegrować smaki, a następnie zmniejszyć ogień. To twój płyn do kłusownictwa. Piersi kurczaka obficie przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, pocierając przyprawą, a kurczaka wkładamy do gotującego się płynu. (Pamiętaj, kłusownictwo, Nie gotowanie. Płyn należy przechowywać na wolnym ogniu.) Kłusować kurczaka, aż gotowane przez, o 10 minut, obracając piersi w połowie okresu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® Capicola
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
20
Wyjąć do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
21
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu na patelni z uchwytami bezpiecznymi dla piekarnika. Steki przyprawiamy Waltem i pieprzem. Zapiekać przez około 2 minuty na stronę bez zakłóceń (aby przyprawy integrowały się z powierzchnią mięsa), a następnie do preferowanego poziomu doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne Posypki
22
Przenieść całą patelnię do piekarnika, aby zakończyć (około 10 minut dla średnio rzadkie) mogą być również gotowane na grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Żółty Cukier I Różne Posypki
23
Niech steki odpocząć, a następnie pokroić w 1/4-calowe grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
24
Na połowie talerza, łyżka trochę ryżu basmati, top z kawałkiem kurczaka, i łyżka salsy Oliwnej nad kurczakiem. Na drugiej połowie talerza, łyżka ziemniaków, top z "wachlarzem" plasterków steku (około 3 uncji steku lub ilości równej połowie Strip stek, na osobę) i mżawka sos na plasterkach stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Basmati
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.