Dorsz z masłem limonkowo-kolendrowym
Haddock z masłem limonkowo-kolendrowym może być właśnie tym bezglutenowym, pierwotnym, przyjaznym dla FODMAP i peskatariańskim przepisem, którego szukałeś. Ten przepis daje 4 porcje z 203 kaloriami , 28 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 3,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewielu osobom to danie główne naprawdę przypadło do gustu. 9 osobom ten przepis wydał się pyszny i sycący. Mieszanka masła, kolendry, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Podobne przepisy to Baked Spicy Mustard Haddock , Mediterranean-Style Haddock i Corn on the Cob in Cilantro and Lime Butter .
Instrukcje
Posyp filety solą i pieprzem.
Umieść na natłuszczonej patelni do brojlerów. Piecz 4-5 cali od ognia przez 5-6 minut lub do momentu, aż ryba będzie się łatwo rozdzielała widelcem.
W małej misce wymieszaj pozostałe składniki.