Dorsz wędzony i fasola Cannellini
Wędzony dorsz i fasola Cannellini mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 5,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 808 kalorii. 269 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz liście laurowe, filety z dorsza, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Dorsz wędzony i Cannellini, Gulasz z fasoli i wędzonego indyka Cannellini, oraz Fasola Cannellini.
Instrukcje
Filety rybne połóż na dużej patelni z gałązką pietruszki, liści laurowych,pieprzu i łodygi selera.
Wlać wodę i wino i doprowadzić do wrzenia.Patelnię przykryć folią i gotować na wolnym ogniu przez 3-5 minut, w zależności od grubości ryby. Zdejmij ciepło i usuń rybę, owijając kawałki w folię, aby utrzymać ciepło.Wyjmij z patelni wszystko, ale około 60ml / - filiżankę płynu do kłusowania. (Ilość zależy od głębokości patelni. Będziesz potrzebował tylko tyle, aby ogrzać fasolę.)
Odcedzić fasolę w puszkach, płukając je na sitku lub durszlaku, aby pozbyć się mroku, i dodać do patelni. Podgrzać je w płynie kłusowniczym przez około 3 minuty.Wyłączyć ogień i umieścić rybę na górze fasoli na patelni.
Dodaj olej, większość pietruszki i szczypiorek, jeśli ich używasz, mieszając wszystko razem i rozbijając rybę.Sprawdź przyprawę i przełożyć na kilka misek lub na talerze, posypać ostatnim kawałkiem pietruszki i zjeść, z smakiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.