Dorsz pieczony z pomarańczy i kopru włoskiego
Pomarańczowy i koper włoski pieczony dorsz może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 43g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz filety z dorsza, sok pomarańczowy, Cebulki kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Prażona Pomarańcza-Koper Włoski W Paski, oraz Sałatka z kopru włoskiego, pomarańczy i pieczonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij wierzchołki cebulek kopru włoskiego i posiekaj liście.
Pokrój każdą żarówkę na 8 klinów. Na dużej patelni do pieczenia wrzucić koper włoski z olejem i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozłóż Koper w równomiernej warstwie i piecz przez 25 minut. Koper wymieszać i obrócić patelnię tak, aby warzywa gotować równomiernie. Piecz 15 minut dłużej.
W międzyczasie, w szklance lub misce ze stali nierdzewnej, połącz sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, nasiona kopru włoskiego i pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać dorsza i marynować podczas pieczenia kopru włoskiego.
Wyjmij patelnię z piekarnika i wierzch kopru włoskiego z dorszem i jego marynatą. Pieczeń, aż dorsz jest po prostu zrobić, o 10 minut na 3/4-cala-filety grube.
Pokrojone liście kopru włoskiego posypać dorszem.
Alternatywy dla ryb: zamiast dorsza należy stosować inne stosunkowo grube filety o białym mięsie. Spróbuj plamiaka, okonia morskiego lub gardłosza atlantyckiego.
Wispy liście na szczycie cebulek kopru włoskiego mają łagodny smak anyżu i mogą być używane jak zioło. Niektórzy sklepikarze odcinają tę część, ale jeśli można znaleźć koper włoski z wciąż przyczepionymi liśćmi, są bonusem. Jeśli nie, danie będzie smakować bez nich.
Rekomendacja wina: koper włoski jest szczególnie miły w połączeniu z pełno smakową kwaśną bielą, taką jak Chenin blanc orsauvignon blanc. Poszukaj Vouvray (wykonane z chenin blanc) lub Sancerre (wykonane z sauvignon blanc), oba produkowane w Dolinie Loary we Francji.