Dorsz pieczony z pomarańczy i kopru włoskiego

Dorsz pieczony z pomarańczy i kopru włoskiego
Pomarańczowy i koper włoski pieczony dorsz może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 43g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz filety z dorsza, sok pomarańczowy, Cebulki kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Prażona Pomarańcza-Koper Włoski W Paski, oraz Sałatka z kopru włoskiego, pomarańczy i pieczonej papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Odetnij wierzchołki cebulek kopru włoskiego i posiekaj liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
3
Pokrój każdą żarówkę na 8 klinów. Na dużej patelni do pieczenia wrzucić koper włoski z olejem i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Rozłóż Koper w równomiernej warstwie i piecz przez 25 minut. Koper wymieszać i obrócić patelnię tak, aby warzywa gotować równomiernie. Piecz 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
W międzyczasie, w szklance lub misce ze stali nierdzewnej, połącz sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, nasiona kopru włoskiego i pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodać dorsza i marynować podczas pieczenia kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
7
Wyjmij patelnię z piekarnika i wierzch kopru włoskiego z dorszem i jego marynatą. Pieczeń, aż dorsz jest po prostu zrobić, o 10 minut na 3/4-cala-filety grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Pokrojone liście kopru włoskiego posypać dorszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
9
Alternatywy dla ryb: zamiast dorsza należy stosować inne stosunkowo grube filety o białym mięsie. Spróbuj plamiaka, okonia morskiego lub gardłosza atlantyckiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gardłosz AtlantyckiGardłosz Atlantycki
SeabassSeabass
PlamiakPlamiak
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
10
Koper Włoski
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
11
Wispy liście na szczycie cebulek kopru włoskiego mają łagodny smak anyżu i mogą być używane jak zioło. Niektórzy sklepikarze odcinają tę część, ale jeśli można znaleźć koper włoski z wciąż przyczepionymi liśćmi, są bonusem. Jeśli nie, danie będzie smakować bez nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
12
Rekomendacja wina: koper włoski jest szczególnie miły w połączeniu z pełno smakową kwaśną bielą, taką jak Chenin blanc orsauvignon blanc. Poszukaj Vouvray (wykonane z chenin blanc) lub Sancerre (wykonane z sauvignon blanc), oba produkowane w Dolinie Loary we Francji.
Składniki, których będziesz potrzebować
SancerreSancerre
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn