Dorsz pacyficzny i małż Cacciucco to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na $9.88 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1106 kalorii. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, oliwy z oliwek, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Dorsz pacyficzny i małż Cacciucco, Czarny bas i Gamberi Cacciucco, oraz Cacciucco (Toskański Gulasz Z Owoców Morza) # FishFridayFoodies.
Instrukcje
1
Podgrzać garnek, lekko pokryty oliwą z oliwek, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj cebulę, seler, czosnek i sól, do smaku, i potu przez 3 do 4 protokół. Wymieszać w kości ryb i muszli krewetek i wypełnić garnek z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać liście laurowe i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Odcedzić płyn do miski i rezerwy. Voila! Fishstock!
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Rozgrzać duży rondel, lekko pokryty oliwą z oliwek, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać cebulę, koper włoski, seler i dużą szczyptę soli. Gotować warzywa, aż miękkie i bardzo aromatyczne, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować przez kolejne 3 do 4 protokół. Wymieszać w winie i zmniejszyć o połowę. Doprawić solą. Ważne jest, aby cały czas sezonować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodać 2 ćwiartki bulionu rybnego i szafran. Wymieszać z puree pomidorowym, tymiankiem i liśćmi laurowymi. Doprawić solą i gotować od 20 do 30 minut. Ostateczny rosół powinien być bardzo ładna i aromatyczna zupa. Smak i dodać sól, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Szafran
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
5
Usunąć i wyrzucić wiązkę tymianku i liście laurowe. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Podgrzać prostą jednostronną patelnię saute, lekko pokrytą oliwą z oliwek, na dużym ogniu. Dorsza przyprawiamy solą, dodajemy do patelni i brązujemy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjąć dorsza z patelni na duży talerz i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Odcedzić tłuszcz z patelni i dodać małże i około 4 szklanki bulionu pomidorowego. Przykryć i gotować, aż małże otwarte, o 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodaj krewetki i dorsza wraz z fasolą i escarole. Przykryć i gotować, aż dorsz i krewetki są gotowane przez i escarole zwiędnie. Jeśli w którymś momencie zupa za bardzo się ugotowała, dodaj więcej bulionu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Escarole
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
1
Rozgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Kromki chleba ułożyć na grillu i grzać po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Wyjąć i natrzeć czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Skropić oliwą i pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1
Wyjąć dorsza, małże i krewetki z patelni i umieścić w misce. Łyżka fasoli i escarole do miski do serwowania. Chochla w bulionie pomidorowym i zorganizować dorsza, małże i krewetki na fasoli i escarole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Escarole
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Skropić oliwą i posypać liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3
Podawać 2 grillowane kromki chleba z każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.