Dorsz czarny z zupą z kopru włoskiego i wędzoną ostrygą Panzanella

Dorsz czarny z zupą z kopru włoskiego i wędzoną ostrygą Panzanella
Dorsz czarny z zupą z kopru włoskiego i wędzoną ostrygą Panzanellan to pescatarian danie główne. Na 11,16 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka śmietany do ubijania, seler, sok z małży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa z krewetek i wędzonych ostryg, Proste Kolacje: Zupa Z Ryb I Wędzonych Ostryg, oraz Zupa z pora i kopru włoskiego z wędzonym łososiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj koper włoski, ziemniaki, cebulę i por. Przykryć i gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie, ale nie Brązowy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Koper WłoskiKoper Włoski
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
PorPor
3
Dodać mąkę, liście laurowe i tymianek; wymieszać 1 minutę. Wymieszać sok z małży, śmietanę i mleko. Dusić, aż zupa lekko zgęstnieje i smaki mieszanka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sok Z MałżySok Z Małży
ChowderChowder
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
MlekoMleko
4
Wymieszać ze skórką cytrynową, doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Ostudzić 30 minut; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
1
Wrzucić seler, szalotka, pietruszka, 1 1/2 łyżeczki soku z cytryny, skórka z cytryny, i wędzone ostrygi w średniej misce. Doprawić mieszankę selerowo-szalotkową do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
OstrygiOstrygi
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzalotkaSzalotka
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Połącz 3 łyżki masła, tymianek i 3 łyżeczki soku z cytryny w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubijamy na małym ogniu, aż masło się rozpuści i sos się uspokoi; doprawiamy grubą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia. Stopić 2 łyżki masła w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rybę posypać grubą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
6
Dodaj ryby, strona skóry w dół, na patelni. Gotować, aż skóra jest chrupiąca i ryby jest po prostu nieprzezroczyste w centrum, skropienie sosem cytrynowo-maślanym nad, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CytrynaCytryna
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podgrzać na małym ogniu; wyrzucić liście laurowe. Podziel chowder między 4 płytkie miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ChowderChowder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Umieść rybę, skórkę do dołu, w środku zupy. Panko wymieszać z mieszanką seler-szalotka; łyżką nad rybą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChowderChowder
SzalotkaSzalotka
SelerSeler
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
RybyRyby
9
Dostępne w sekcji Asian foods niektórych supermarketów i na rynkach azjatyckich.

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło, pokrojone w 1/2-calową kostkę, schłodzonemasło, pokrojone w 1/2-calową kostkę, schłodzone2smalls3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła4filetyfilety z dorsza czarnego ze skórąfilety z dorsza czarnego ze skórą3(zima)szklanki masła orzechowego, grubo posiekaneszklanki masła orzechowego, grubo posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany selerdrobno posiekany seler227Orzechy dowolne (posiekane)krewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGruba sól koszernaGruba sól koszerna1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKostki 1/4 cala świeża cebula kopru włoskiegoKostki 1/4 cala świeża cebula kopru włoskiego2(zima)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany por (tylko białe i bladozielone części)drobno posiekany por (tylko białe i bladozielone części)5(może być lub przeglądać)świeży sok z cytryny, podzielonyświeży sok z cytryny, podzielony1(może być lub przeglądać)drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny11 funt cukinii,drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiostrygi mielone wędzone w puszkachostrygi mielone wędzone w puszkach596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipanko (Japońska bułka tarta), * tostypanko (Japońska bułka tarta), * tosty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka5(zima)masło niesolone, podzielonemasło niesolone, podzielone1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKostki 1/4 do 1/3 cala obrane ze złota ziemniaki YukonKostki 1/4 do 1/3 cala obrane ze złota ziemniaki Yukon

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn