Dorsz curry z Geel Rys (żółty ryż z rodzynkami)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dorsza curry z Geel Rys (żółty ryż z rodzynkami). Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 49g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,07 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cebuli, liści laurowych, marchwi i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 69%, który jest solidny. Podobne przepisy to Żółty ryż z rodzynkami, Pieczony dorsz ze złotą bułką tartą i rodzynkami, oraz Cook The Book Party Planner: dorsz z rodzynkami i suszonymi śliwkami.
Instrukcje
Rozpuść masło w średnim rondlu ustawionym na średnim ogniu.
Dodaj marchewki, seler, cebulę i czosnek i gotuj, aż warzywa zmiękną; trochę brązowienia jest w porządku.
Dodaj curry, kurkumę i liście laurowe i mieszaj, aż warzywa staną się pastowate i pokryte przyprawami.
Dodaj wywar i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować bulion curry przez 1 godzinę.
Rozgrzej olej na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Podsmaż kawałki dorsza, aż jedna strona będzie chrupiąca.
Wlej 2 szklanki bulionu curry na patelnię, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ryba się ugotuje.
Odmierz pozostały bulion curry w płynie i dodaj tyle wody, aby uzyskać 3 filiżanki.
Wlej płyn do rondla i dodaj ryż i rodzynki. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień do wrzenia i gotować przez 20 minut.
Aby podać, ułóż ryż na talerzu do zupy, połóż kawałek ryby na wierzchu i wlej trochę bulionu.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir