Domowy Indyk Stock
Domowy Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 5 i kosztuje 1,86 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz seler, pieprz, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Domowa cytrynowa zupa z indyka i makaronem z indyka Jalapeno, Domowy Indyk Stock, oraz Domowy Indyk Stock.
Instrukcje
Używając ciężkiego tasaka, posiekaj skrzydła i szyję na 2-calowe kawałki. (Jeśli to konieczne, poproś rzeźnika, aby zrobił to za ciebie.) Za pomocą ostrego noża odetnij wszelkie membrany od podrobów.
W dużym garnku rozgrzać olej na średnim ogniu. W partiach, dodać skrzydełka indyka, szyja, i podroby, i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, 8 do 10 protokół.
Przełożyć indyka na talerz.
Dodaj cebulę, marchew, i seler do garnka, i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć indyka o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię.
Dodaj pietruszkę, tymianek, pieprz i liść laurowy. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 2 i do 12 godzin. W razie potrzeby dodaj więcej wody do garnka, aby utrzymać kości pokryte.
Przecedzić wywar przez durszlak do dużej miski.
Odstawić na 5 minut i odtłuścić przezroczysty żółty tłuszcz, który unosi się na powierzchnię. W razie potrzeby usunąć podroby, ostudzić, drobno posiekać i przechowywać w lodówce do użycia w sosie. Mięso z szyi można usunąć w paski, posiekać i zarezerwować. Całkowicie schłodzić zapas przed schłodzeniem lub zamrożeniem. (Indyk można przygotować do 3 dni wcześniej, całkowicie schłodzić, przykryć i schłodzić. Można go również zamrozić w szczelnych pojemnikach na okres do 3 miesięcy.)
Mały zapas indyka: mniejsza ilość zapasu może być przygotowana tylko z szyjki indyka i podrobów. Ponieważ ta stosunkowo niewielka ilość indyka nie daje bardzo pełnego smaku, użyj bulionu z kurczaka (domowej roboty lub w puszkach) jako wzmacniacza. Postępując zgodnie z powyższymi instrukcjami, brązuj szyję i podroby z 1 indyka w 1 łyżce oleju.
Dodaj 1 małą cebulę, 1 małą marchewkę i 1 małe żeberko selera z liśćmi, wszystkie posiekane i gotuj, aż zmiękną.
Dodaj 1 quart wody, a jeden 13-uncja może zmniejszonej sodu bulionu z kurczaka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj 3 gałązki pietruszki, łyżeczkę suszonego tymianku, 6 ziaren pieprzu i 1 mały liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 godzin (mniejsza ilość płynu odparowywałaby, gdyby była gotowana dłużej). Daje około 1 kwarta.
Domowej roboty kurczak: substytut 3 funtów skrzydełka z kurczaka, pokrojone na 2-calowe kawałki, na skrzydełka z indyka. Usuń kark z indyka i podroby.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;