Domowy Gulasz Węgierski
Jeśli chcesz dodać więcej Europy Wschodniej przepisy do twojego pudełka z przepisami, Domowy węgierski gulasz może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,34 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 11g tłuszczu i w sumie 344 kalorii. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, mąkę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Gulasz Węgierski, Gulasz Węgierski, oraz Gulasz Węgierski.
Instrukcje
Umieść wołowinę i cebulę w 3-qt. powolna kuchenka.
Połącz mąkę, paprykę, sól czosnkową i pieprz; posyp wołowinę i wymieszaj, aby pokryć. Dodaj pomidory; dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do miękkości mięsa.
Odrzuć liść laurowy. Tuż przed podaniem dodaj śmietanę; podgrzej.
Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt
Gulasz działa naprawdę dobrze z Shiraz, Rioja i Zweigelt. Podczas gdy Węgierskie czerwone wino byłoby odpowiednie, poleciliśmy kilka łatwiejszych do znalezienia czerwonych win, które również będą dobrze działać. Jednym z win, które możesz spróbować, jest kolekcja Yalumba Samuel Shiraz. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Kolekcja Yalumba Samuel Shiraz]()
Kolekcja Yalumba Samuel Shiraz
Bardziej przystępny Barossa Shiraz, pełny i mięsisty. Głębokie i rozmyślające z aromatami ciemnych owoców, czerwonych przypraw, anyżu i dojrzałych wiśni, podniebienie płynie z równomierną konsystencją w kierunku miękkiego wykończenia.Ciesz się burgerami ze słodkich ziemniaków i czarnej fasoli lub pieczeniem jagnięcym ze wszystkimi dodatkami.