Domowy Brązowy Cukier Cynamon Pop-Tarts
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj domowej roboty brązowego cukru cynamonowego Pop-Tarts. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2047 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz białka, bułkę tartą, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Brown Sugar-Cinnamon Pop Tarts, Masło orzechowe i Jelly Pop Tarts, oraz Rustykalne tarty jabłkowe z brązowym dodatkiem cukru.
Instrukcje
Wyrobić ciasto: palcem pokroić masło na mąkę wraz z solą, aż do uzyskania grudek wielkości grochu.
Dodaj syrop kukurydziany na raz i wymieszaj widelcem, aż uformuje kulkę. Oczyść ręce odrobiną mąki, wyjmij ciasto i lekko ugniataj, aż będzie gładkie.Spłaszczyć ciasto do kwadratowego kształtu, owinąć w folię i schłodzić co najmniej 30 minut.
Bułkę tartą włożyć do miski, następnie skropić roztopionym masłem. Wrzucić widelcem do płaszcza.
Dodaj pozostałe składniki nadzienia i zacieru wraz z widelcem do pasty.
Rozgrzej piekarnik do 350° F i gotuj pergaminową blachę.
Rozwałkować ciasto na trochę nieśmiały 1/4 " grubości. To ważne. Każda Pop-Tart będzie miała ostatecznie 4 "warstwy" (ciasto + nadzienie + ciasto + lukier), więc zwróć szczególną uwagę na grubość każdej z nich. Jeśli tego nie zrobisz, możesz skończyć z masowo grubymi Pop-tartami. Kliknij tutaj, aby zobaczyć krok po kroku zdjęcia z procesu cięcia/montażu.Weź schłodzoną kwadratową bryłę ciasta i połóż ją na powierzchni odkurzonej przesianym cukrem pudrem.
Rozwałkuj ciasto równomiernie w lewo i prawo oraz w górę iw dół, ale nie zwijaj po przekątnej! Pozwoli to zachować Kwadratowy kształt i zminimalizować ponowne toczenie. Okresowo podnoś i przesuwaj ciasto, aby upewnić się, że nie utknęło, odkurzając w razie potrzeby pod spodem. (Jeśli okaże się, że plaster jest zablokowany, przesuń metalową szpatułkę między ciasto a blatem, aby się poluzować. Odciągnąć ciasto i odkurzyć plaster cukrem pudrem.) Gdy ciasto osiągnie grubość około 1/4" i ogólny Kwadratowy kształt, użyj linijki, aby pociąć je na serię pasków o szerokości 3 1/8".
Wytnij każdy pasek w odstępach 4 cali. Zbierz pozostałe resztki, zwiń i pokrój podobnie, aż będziesz miał 24 kawałki razem.Na połowie kawałków umieść około łyżki przygotowanego nadzienia. Użyj palców, aby rozproszyć wypełnienie w prostokątny kształt, pozostawiając margines 1/4" na wszystkich krawędziach.
Aby zapiekać i piec tarty: każdą wypełnioną tartę przykryć zwykłym kawałkiem ciasta. Użyj palców lub pięty noża stołowego, aby wygładzić ciasto nad nadzieniem i delikatnie wycisnąć wszelkie kieszenie powietrzne.Użyj uchwytu noża stołowego, uchwytu drewnianej łyżki lub boku dłoni, aby delikatnie uszczelnić ciasto wzdłuż wszystkich czterech stron każdej tarty. Nie używaj widelca do zaciskania krawędzi; czy widziałeś kiedyś Pop Tart? Bez zaciskania.Po gładkim uszczelnieniu krawędzi Pop-Tart, ostrożnie nakłuj powierzchnię widelcem.Użyj noża stołowego lub szpatułki, aby przenieść Pop-Tarts do pergaminu wyłożonego arkuszem ciastek.
Piec około 20 minut, aż ledwo zaczynają nabierać koloru. Nie chcesz, aby były "złote" w żaden sposób, prawdziwe Pop-Tarts wyglądają wręcz anemicznie (a w rzeczywistości ta Na zdjęciu na górze jest nieco przesadzona).Czasami Pop-Tart lub dwa rozprzestrzeniają się nieco nieregularnie podczas pieczenia. Gdy są jeszcze ciepłe z piekarnika, można dość łatwo przyciąć krawędzie za pomocą skrobaka, noża lub noża do pizzy. Ochłodzić dokładnie.
Zrób lukier i zakończ tarty: użyj czystego ręcznika lub suchej szczotki do ciasta, aby odkurzyć schłodzone Pop-Tarts, usuwając wszelkie bezpańskie okruchy.
Połącz wszystkie składniki lukru w misce i wymieszaj, aż utworzy się gładka pasta. Włóż część lukru do worka z rurkami wyposażonego w małą, gładką końcówkę. Rura granicy oblodzenia wokół obwodu każdej tart, pozostawiając około 1/4 " margines.Rozrzedzić pozostałą lukier, łyżkę wody na raz, aż osiągnie płynną konsystencję.
Wlej łyżkę lukru na każdą tartę i użyj końcówki metalowej szpatułki lub łyżki, aby dotrzeć do wszystkich rogów. Pop-Tarts mają tylko cienki rozmaz lukru na wierzchu, więc uważaj, aby nie przesadzić.
Przenieś tarty na blachę do pieczenia i przechowuj je w chłodnym, suchym miejscu, gdzie będą niezakłócone (wewnątrz pusta kuchenka mikrofalowa działa idealnie).
Niech Pop-tarty wyschną, odkryte, przez noc. To znacznie poprawi ich teksturę.Przechowywać w szczelnym pojemniku, około dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Pop-Tarts, w rzeczywistości, będzie lepiej z wiekiem.