Domowe Wegańskie hamburgery, które nie są do bani, mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. 3115 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka pieczarek, mąki, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj I Suck at Mario Kart, Paluszki rybne, które nie ssą, oraz Płatki owsiane błyskawiczne, które nie ssą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. w dużej misce wrzuć grzyby z 1 łyżką oleju i doprawić do smaku solą i pieprzem. Obłożyć bakłażana łyżką oliwy z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Owinąć bakłażan folią aluminiową o dużej wytrzymałości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przełożyć pieczarki i bakłażany na wyłożoną folią blachę do pieczenia. Tymianek rozsypać na grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Piec, obracając grzyby i zawinięte bakłażan od czasu do czasu, aż grzyby są ciemnobrązowe i bakłażan jest całkowicie miękki (test z testerem ciasta lub cienkim szaszłykiem), o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Wyjąć z piekarnika, rozpakować bakłażana i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Podczas pieczenia pieczarek i bakłażanów, podgrzać pozostałe dwie łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać pory i seler i gotować, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż całkowicie zmięknie, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
7
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Przenieść mieszaninę do średniej miski i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Umieść jęczmień w garnku i przykryj wodą o 2 cale. Wymieszać, a następnie umieścić na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień będzie całkowicie miękki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Odcedzić i przenieść ugotowany jęczmień na czysty ręcznik kuchenny lub potrójną warstwę wytrzymałych ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
11
Mocno zwijaj ręczniki i naciśnij, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Przenieść jęczmień do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Dodaj połowę fasoli garbanzo do miski robota kuchennego wraz z mąką, proszek do pieczenia, sos sojowy, Marmite i połowę bakłażana (rezerwa pozostałych bakłażanów do innego użytku). Proces aż do uzyskania gładkiej pasty, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 1/3 Szklanki Melasy
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Marmite
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
14
Przenieść mieszaninę do miski z jęczmieniem. Pulsuj pozostałą ciecierzycę w robocie kuchennym i pulsuj, aż fasola zostanie posiekana do wielkości soczewicy (5 do 6 krótkich serii), skrobając boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Jęczmień
Soczewica
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
15
Przenieść do miski z mieszanką jęczmienia. Orzechy nerkowca lub pinenuts (jeśli są używane) posiekać w robocie kuchennym w ten sam sposób i dodać do mieszanki jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Orzechy Nerkowca
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
16
Gdy grzyby są chłodne, Dodaj do miski robota kuchennego i pulsuj, aż drobno posiekane, ale nadal grube w konsystencji, około 8 do 10 krótkich impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
17
Dodaj do mieszanki jęczmienia. Gdy pory i seler są chłodne, przenieś do robota kuchennego. Posiekać z 8 do 10 krótkich roślin strączkowych i dodać do mieszanki jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
18
Używając gołych rąk lub szpatułki, mieszaj razem mieszaninę, aż będzie całkowicie jednorodna. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
19
W tym momencie mieszaninę można przechowywać w lodówce i przechowywać do 5 dni lub zamrażać w hermetycznym worku zamrażalniczym do 3 miesięcy.
20
Kiedy Gotowy Do
1
Dodać bułkę tartą do mieszaniny i pracować je rękami. Zrób próbkę patty. Powinien mieć teksturę mielonej wołowiny i łatwo trzymać się razem. Jeśli nie, dodawać wodę łyżkę na raz, aż się połączy. Podzielić mieszaninę na osiem pasztecików o 4-cale i 1/2 cala grubości. Paszteciki należy ugotować w ciągu 30 minut od dodania bułki tartej (patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1
Rozgrzać trzy łyżki oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać cztery paszteciki i gotować bez ruchu, aż pierwsza strona jest dobrze rumiane, o 3 protokół. Lubię nacisnąć dysk pokrojonej cebuli na górnej stronie, podczas gdy gotuje. Flip hamburgery i top z serem (w razie potrzeby) i gotować, aż druga strona jest rumiane i ser topi się, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Przenieść do prażonej bułki i podawać z przyprawami według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Aby zakończyć na grillu: rozgrzej grill gazowy lub węglowy przy średnim ogniu. Przetrzyj ruszt z grilla nasączonym olejem ręcznikiem papierowym i dodaj hamburgery. Gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane, o cztery minuty. Flip hamburgery, top z serem w razie potrzeby, i gotować na drugiej stronie, aż dobrze rumiane, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Przełożyć do prażonej bułki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym