Domowe paluszki rybne
Domowe paluszki rybne zajmuje z grubsza 30 minut od początku do końca. Na 2,44 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 368 kalorii, 28g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 204 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, bułkę tartą, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Domowe Paluszki Rybne, Paluszki Rybne, oraz Pieczone Paluszki Rybne.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Do płytkiego naczynia wlać ubite jajko. Przechylić bułkę tartą na talerz.
Skórkę z cytryny wymieszać z bułką tartą wraz z oregano i trochę soli i pieprzu.
Szczotkuj nieprzywierającą blachę do pieczenia z połową oleju. Paski ryb zanurzyć w jajku, a następnie zwinąć w bułce tartej.
Przełożyć na blachę do pieczenia i piec przez 20 minut, aż się zrumienią.
W międzyczasie wymieszaj majonez z wyciśniętym sokiem z cytryny. Wrzucić liście szpinaku i grochu z wycisnąć więcej soku z cytryny i pozostałego oleju.
Podawać paluszki rybne ze szpinakiem i groszkiem oraz łyżką cytrynowego majonezu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku