Domowe masło i maślanka

Domowe masło i maślanka
Domowe masło i maślanka to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 4G białka, oraz 66 g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ranczo Maślanki Domowej Roboty, Domowe Naleśniki Z Maślanką, oraz Domowy Substytut Maślanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przenieść śmietanę do miski 5-quart elektrycznego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Szczelnie przykryć górną część miski i miksera folią. Beat krem z umiarkowanie dużą prędkością, aż utrzyma miękkie szczyty, 10 do 12 minut. Zwiększyć prędkość do wysokiej i ubijać, aż mieszanina rozdzieli się na grube, bladożółte masło i cienką, płynną maślankę, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Przecedzić mieszaninę przez durszlak do dużej miski. Używając rąk, energicznie zagnieść masło w durszlaku, wyciskając pozostałą maślankę, aż będzie gęsta i kremowa, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Przenieść masło do dużej miski, rezerwując maślankę. Używając rąk, wyrabiamy sól na masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Zwiń w kłody i owinąć w folię lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce. (Masło będzie przechowywać do 1 tygodnia w lodówce lub 1 miesiąc zamrożone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Maślankę przecedzić przez sito o drobnych oczkach, następnie przykryć i schłodzić do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn