Domowe masło i maślanka
Domowe masło i maślanka to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 4G białka, oraz 66 g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ranczo Maślanki Domowej Roboty, Domowe Naleśniki Z Maślanką, oraz Domowy Substytut Maślanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przenieść śmietanę do miski 5-quart elektrycznego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Szczelnie przykryć górną część miski i miksera folią. Beat krem z umiarkowanie dużą prędkością, aż utrzyma miękkie szczyty, 10 do 12 minut. Zwiększyć prędkość do wysokiej i ubijać, aż mieszanina rozdzieli się na grube, bladożółte masło i cienką, płynną maślankę, o 5 minut więcej.
Przecedzić mieszaninę przez durszlak do dużej miski. Używając rąk, energicznie zagnieść masło w durszlaku, wyciskając pozostałą maślankę, aż będzie gęsta i kremowa, około 5 minut.
Przenieść masło do dużej miski, rezerwując maślankę. Używając rąk, wyrabiamy sól na masło.
Zwiń w kłody i owinąć w folię lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce. (Masło będzie przechowywać do 1 tygodnia w lodówce lub 1 miesiąc zamrożone.)
Maślankę przecedzić przez sito o drobnych oczkach, następnie przykryć i schłodzić do 1 tygodnia.