Domowe marynowane krewetki to danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 8G tłuszczu i w sumie 152 kalorie. Za 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, keczupu, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 15 minut. Z łyżką wynik 29%, to danie nie jest tak wybitne. Spróbuj Marynowane Krewetki, Marynowane Krewetki, oraz Marynowane Krewetki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
W dużym czajniku połącz wodę, 1 cebulę, czosnek, liść laurowy i 1 łyżeczkę soli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Dodaj krewetki; gotować na wolnym ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Natychmiast odcedź; spłucz w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Umieść w dużej szklanej lub plastikowej misce z pozostałą cebulą. W małej misce wymieszaj keczup, ocet, olej, szczypiorek, sos Worcestershire, pieprz, curry i pozostałą sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Krewetki można łączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc
Klasyczna reprezentacja Sauvignon Blanc z Doliny Wairau w Marlborough, pełna aromatycznych owoców tropikalnych występujących w tym cieplejszym podregionie. Wino to wykazuje silne aromaty czarnej porzeczki, marakui i dojrzałego melona skalnego. Podniebienie ma kuszącą gamę dojrzałych owoców cytrusowych zmieszanych z ostrymi ziołami, takimi jak świeży rozmaryn, kończąc na subtelnej kwasowości.