Domowe eklerki
Domowe eklerki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 130 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę i mąkę kukurydzianą, żółtka jaj, podwójną śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 40 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Eklery, Eklery, oraz Eklery dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od wypełnienia kremem.
Podgrzać mleko, aż prawie zagotuje się w rondlu. W międzyczasie w misce wymieszać cukier, żółtka i wanilię, a następnie wymieszać mąki, kilka łyżeczek na raz, na gładką pastę.
Stopniowo ubijaj gorące mleko, wlewaj wszystko z powrotem do rondla i gotuj na dużym ogniu, stale mieszając, przez około 5 minut, aż będzie grube, ale nie martw się, po prostu energicznie mieszaj drewnianą łyżką, aż będzie gładkie.
Położyć arkusz folii spożywczej bezpośrednio na powierzchni kremu, a następnie schłodzić i schłodzić, aż będziesz gotowy do napełnienia bułek.
Aby zrobić bułeczki, Rozgrzej piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Mąkę przesiać z cukrem i szczyptą soli do małej miseczki.
Mleko i masło umieścić w średnim rondlu z 125ml wody i delikatnie podgrzać, tak masło topi się, ale płyn nie bańki.
Gdy masło całkowicie się stopi, zwiększyć ciepło, aż płyn dojdzie do szybkiego wrzenia. Natychmiast wyłączyć ogień, wrzucić przesianą mąkę i energicznie ubić drewnianą łyżką, aż do uzyskania gładkiego ciasta, które wychodzi z boków patelni(patrz rysunek 1).
Rozłóż na dużym talerzu obiadowym do ostygnięcia do temperatury dłoni.
Gdy mieszanka ciasta ostygnie, zeskrobać go z powrotem do patelni. Używając drewnianej łyżki, beat w każdym jajku, jeden po drugim, aż do uzyskania gładkiej, błyszczącej mieszaniny.
Wytnij 2 duże arkusze pergaminu do pieczenia. Na każdym narysuj 2 zestawy linii torów z przerwą 10 cm będą to twoje wytyczne, więc twoje eklery będą mniej więcej tego samego rozmiaru (patrz rysunek 2). Użyj papieru do linii 2 duże blachy do pieczenia penside dół.
Łyżka mieszanki choux do worka rurowego z dyszą o szerokości 1 cm lub do jednorazowego worka rurowego z otworem o podobnej wielkości odciętym do rurociągu. Wymieszaj 2 rzędy dobrze rozmieszczonych, zgniecionych kształtów S na każdym arkuszu między wytycznymi (patrz rysunek 3).
Piec, jedną tacę na raz, na wysokiej półce przez 25 minut, zmniejszając temperaturę do 200C / 180C wentylator / Gaz 6, jak tylko wejdą do piekarnika.
Po 25 minutach włóż dziurkę na końcu każdej bułki lub za pomocą małego ząbkowanego noża, podziel środek i wróć do piekarnika do góry nogami, aby wyschnąć na 5 minut, aż będzie chrupiący i złoty. Odstawić do ostygnięcia.
Podczas gdy bułki chłodzą się, dokończ napełnianie.
Ubij krem, aż będzie gęsty, a następnie użyj elektrycznej trzepaczki, aby ubić schłodzony, Ustaw krem, aż znów będzie gładki. Złożyć w śmietanie. Łyżka nadzienia do worka rurowego użyj małej dyszy, jeśli napełniasz bułki przez przebite otwory, lub dużej dyszy, jeśli podzielisz bułki na pół. Ostrożnie wrzuć krem do każdej schłodzonej bułki, aby po napełnieniu czuła się ciężka.
Ułóż bułki na stojaku z drutu i rozłóż każdą z odrobiną wybranego lukru (patrz poniżej). Jeśli nie możesz się zdecydować, naprawdę łatwo podzielić partię bułek choux, zmniejszyć o połowę ilości lukru i dokonać wyboru, aby wszyscy byli zadowoleni.