Domowe Bułeczki Parkera
Od początku do końca Parker House Rolls zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 183 kalorie. Ten przepis służy 24 osobom. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 66 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jeśli masz pod ręką masło, jajka, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako chleb. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Parker House Rolls, Parker House Rolls i Parker House Rolls.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małym rondlu umieść mleko i zagotuj.
Zdjąć z ognia, dodać masło i cukier, ostudzić. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie i odstawić aż zaczną się pienić.
Połącz mieszaninę mleka, jajka, drożdże, sól i 1/2 mąki w mikserze z końcówką do wyrabiania ciasta i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj pozostałą mąkę, po 1/2 szklanki na raz i mieszaj, aż utworzy się gładka kula.
Wyjąć z miski i wyrabiać ręcznie na posypanej mąką powierzchni przez około 5 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 60 do 70 minut. Na posypanej mąką powierzchni zagniatamy ciasto i formujemy pożądane kształty.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ponownie i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 do 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piec przez około 20 minut lub do złotego koloru.
Przed podaniem wyjmij z piekarnika i posmaruj roztopionym masłem.