Domowe Bułeczki Z Masłem
Need a chleb wegetariański? Domowe bułeczki z masłem mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 139 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka aktywnych drożdży, cukru, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Domowe Sajgonki, Domowe Roladki Do Patelni, oraz Domowe Pieczone Roladki Jajeczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, 2 łyżki cukru i 2 szklanki ciepłej wody w szklance 4-cup miarki; odstawić 5 minut.
W dużej misce wymieszać mieszaninę drożdży, pozostały cukier i masło; wymieszać z jajkiem i solą. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Obróć każdą porcję na lekko posypaną mąką powierzchnię i zwiń w 12-calowe koło.
Pokrój każdy okrąg na 12 klinów.
Zwiń każdy klin, zaczynając od szerokiego końca; umieść na nasmarowanych blachach do pieczenia. (
W tym momencie rolki mogą być zamrożone.) Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 2 godziny lub do podwojenia luzem.
Piec w 400 przez 10 minut lub do złotego koloru.
UWAGA: Jeśli niezamrożone rolki są zamrożone, umieść zamrożone rolki na nieczystych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. (85'), wolne od przeciągów, 2 godziny do podwojenia luzem.
Piec zgodnie z zaleceniami.