Domowa Soda Truskawkowa
Domowa Soda truskawkowa może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 24 i kosztuje 58 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 20 minut. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, truskawki, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Domowa Soda Truskawkowa, Domowa Soda Jabłkowa, oraz Domowa Soda Pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Truskawki umieścić w dużej misce, wlać 2 szklanki cukru i wymieszać, aż truskawki zostaną pokryte.
Pozostałe 1 1/2 szklanki cukru zalać równą warstwą, aby przykryć truskawki. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i pozostaw w temperaturze pokojowej, mieszając raz lub dwa razy, aż cukier w większości się rozpuści, około 12 godzin.Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce. Ponownie wymieszaj mieszaninę truskawek, aby rozpuścić cukier na dnie miski.
Truskawki i cały płyn przelać przez sitko, mieszając owoce, ale nie naciskając na nie. Zarezerwować truskawki w sitku do innego użytku. Sok pomarańczowy wymieszać z syropem.
Wlać 1/4 szklanki syropu do wysokiej szklanki i dodać 1/2 szklanki wody gazowanej. Delikatnie wymieszaj, aby połączyć, napełnij szklankę lodem i podawaj.
Przenieść pozostały syrop do pojemnika z szczelną pokrywką i przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.