Domowa kapusta kiszona z kminkiem i jabłkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj domowej kapusty kiszonej z kminkiem i jabłkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 34 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 71,66 zł / porcja, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kminku, w robocie kuchennym, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Kapusta kiszona z Ginem i kminkiem, Kapusta kiszona z boczkiem, ziemniakami i kminkiem, oraz Grillowana kiełbasa Reubens z ciepłą musztardowo-Kminkową kiszoną kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w bardzo dużej misce. Wycisnąć kapustę, aby uwolnić płyn. Nacisnąć ciężki talerz na kapustę, aby ją zważyć i odstawić w temperaturze pokojowej, rzucając i ściskając kapustę 4 lub 5 razy, aż uwolni wystarczającą ilość płynu do pokrycia, około 4 godzin.
Kapustę i płyn wlać do czystego ceramicznego garnka lub wysokiego szklanego pojemnika. Wierzch kapusty czystym talerzem, który mieści się wewnątrz garnka.
Umieść szklaną lub ceramiczną miskę na talerzu i włóż do niej ciężką puszkę; kapusta powinna być całkowicie zanurzona w solance o co najmniej 1/2 cala. Przykryj garnek czystym ręcznikiem kuchennym i ustaw go w chłodnym, ciemnym miejscu, aby fermentował przez około 6 tygodni.
Co 3 dni wyczyść i wymień płytkę, która znajduje się na kapuście, ostrożnie odtłuszczając każdą pianę lub pleśń, która tworzy się na powierzchni cieczy. Wyrzuć kapustę i jej płyn, jeśli ma nieprzyjemny zapach lub jeśli coś brązowego, spleśniałego lub oślizgłego przeniknęło poniżej tego, co można łatwo zeskrobać z powierzchni. Jeśli zbyt dużo płynu wyparuje, zanim kapusta kiszona zostanie wystarczająco sfermentowana, rozpuść 1/2 łyżeczki soli morskiej w 1 szklance wody źródlanej i dodaj ją do garnka. Kiedy kapusta kiszona jest gotowa, powinna mieć lekki chrupek i jasny, przyjemnie pikantny smak, z kwasowością podobną do cytryny.