Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Dol Sot Bi Bim Bap może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 986 kalorii, 39g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 156 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka kiełków fasoli, zielona cebula, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy obejmują .
Instrukcje
1
Zrobić marynatę do wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Połączyć sos sojowy, cukry, czosnek, zielona cebula, nasiona sezamu w dużej misce; dodać plastry paski wołowiny do marynaty, i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cały Imbir, Rozgnieciony
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Czosnek Goya®
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i przykryć; gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka i ciecz została wchłonięta, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
4
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C) i umieść 6 koreańskich kamiennych misek w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne Posypki
5
Połączyć grzyby shiitake i 1/2 szklanki gorącej wody w małej misce, i moczyć przez około 10 minut, aż będzie giętki. Przycinaj i odrzucaj łodygi. Cienko pokroić czapki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj szpinak do wody na tyle długo, aby liście zwiędły, a następnie odcedz i osusz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Ogórek i marchew połączyć w misce, doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gałązki Kopru Włoskiego
Słonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Rozgrzej wok na średnim ogniu. Marchew i ogórki gotować w niewielkiej ilości oleju sezamowego, aby zmiękły, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
Gałązki Kopru Włoskiego
Słonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Zdjąć z patelni i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodaj niewielką ilość oleju sezamowego na patelnię i gotuj szpinak w oleju sezamowym przez minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Szpinak wyjąć z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać paski mięsa i marynaty do woka; gotować, mieszając często, aż płyn zmniejsza się w objętości, o 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Przenieś kamienne miski z piekarnika na odpowiednią powierzchnię odporną na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne Posypki
15
Posmaruj każdą miskę olejem sezamowym, aby pokryć. Podziel ryż na miseczki i delikatnie zapakuj na dno (ryż powinien skwierczeć podczas układania). Ułóż ogórki i marchew, kiełki fasoli, zieleninę, grzyby shiitake i mieszaninę wołowiny na każdym eliksirze ryżu. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy do każdej miski po jednym surowym żółtku, skropimy łyżką oleju sezamowego i polewamy nori.