Dobry Kurczak Z Papryką

Dobry Kurczak z papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 35g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu sherry, kurczak, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest dobre. Podobne przepisy to Dobry Kurczak Z Papryką, Zupa z białej soczewicy z chorizo i kremem z papryki-Soupe aux lentilles blondes avec chorizo et crème au paprika, oraz Pieczeń wieprzowa i dobre i Dobre dla Ciebie wyzwanie.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać jogurt, czosnek, 3 łyżki papryki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę gorącej pasty chile i pieprz cayenne.
Wymieszać w kawałki kurczaka i wrzucić do równomiernie płaszcz. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce przez 3 godziny.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjąć kurczaka z worka i przenieść na talerz lub blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami. Kawałki kurczaka osuszyć większą ilością papierowych ręczników. Doprawić solą.
Połącz 1/4 szklanki oliwy z oliwek, ocet sherry, ketchup, 1/8 łyżeczki gorącej pasty chile, szczypta papryki, sól i pieprz w małej misce. Odstawić.
Grilluj kurczaka, skórą w dół, na rozgrzanym grillu przez 4 minuty z zamkniętą pokrywą grilla.
Włącz kurczaka i grilla z pokrywką zamkniętą, aż dobrze rumiane i mięso nie jest już różowy w środku, około 6 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda powinien odczytywać 180 stopni F (82 stopni C).
Łyżka mieszanki octu sherry na gotowanego kurczaka i podawać.